Telescopen van de toekomst

De nieuwe grote ogen van de astronomie

Govert Schilling

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Telescopen van de toekomst

paperback/ gebrocheerd: € 10.99

ISBN: 9789085716259, 112 blz., March 2018
Formaat: 18.0 (h) x 12.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 114 gram.

Uitgever: Pocket Science

serienaam/reeks: Pocket Science

beschrijving

We staan aan het begin van een nieuwe revolutie in de astronomie. De komende jaren worden nieuwe reuzentelescopen gebouwd, waarmee sterrenkundigen verder in het heelal kunnen doordringen dan ooit. Ze krijgen spiegels met afmetingen van tientallen meters en bieden een blik op de prille jeugd van het heelal. Ook gaan ze op jacht naar leven op planeten bij andere sterren.

In dit boekje beschrijft wetenschapsjournalist Govert Schilling de geschiedenis en de werking van de telescoop, die ruim 400 jaar geleden in Nederland werd uitgevonden. Hij legt uit hoe sterrenkundigen er tegenwoordig in slagen om de storende werking van de dampkring te omzeilen en om verschillende telescopen onderling te koppelen tot één virtuele reuzenkijker. En hij geeft een voorproefje van de opwindende wetenschap die met deze nieuwe instrumenten bedreven gaat worden.

Bio:
Govert Schilling is met tientallen boeken op zijn naam Nederlands bekendste sterrenkundejournalist. Hij schrijft onder meer voor New Scientist, de Volkskrant, Eos magazine, Science, Sky & Telescope en BBC Sky at Night Magazine.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.