Wat is daarop jouw antwoord?

Raymond Serré

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wat is daarop jouw antwoord?

paperback/ gebrocheerd: € 14.99

ISBN: 9789085675051, 314 blz., April 2019
Formaat: 20.2 (h) x 14.1 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 366 gram.

Uitgever: F.C. Klap

beschrijving

Raymond Serré was niet alleen tot 2017 nieuwslezer bij de radio, hij werkt(e) ook als trouwambtenaar (BABS: Bijzonder Ambtenaar Burgelijke Stand) in Hilversum en sloot meer dan duizend huwelijken.

Vooraf had hij met het aanstaande bruidspaar bij hen thuis een gesprek om de stemming te peilen, gegevens te controleren, te vragen naar omstandigheden en speciale wensen, voor zijn korte (!) speech na de ceremonie. Het spreekt vanzelf dat er tussen al die bruidsparen een aantal zat dat een blijvende indruk achterliet: soms door vrolijke of juist trieste omstandigheden, door de manier waarop ze elkaar leerden kennen of door hun persoonlijkheid of karakter.

In korte verhalen, meer uitgewerkte anekdotes, schetst Serré wat hij allemaal heeft beleefd. Dat geeft afwisselend ontroerende, heel veel liefdevolle en blijde momenten maar ook verbazing- of afschuwwekkende trouwerijen. Daarbij is hij duidelijk over zijn visie op hoe een BABS moet zijn: dienstbaar aan het bruidspaar, het is hùn dag. Dat ook hij daarbij soms fouten maakte, blijft niet onvermeld. Een aardige bundel, zeker voor bruidsparen maar ook voor de BABS.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.