Van puzzel naar maatwerk

Omgaan met bijzondere patiënten in de mondzorg

Henk Algra

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Van puzzel naar maatwerk

paperback/ gebrocheerd: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085621713, 192 blz., April 2021
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 481 gram.

Uitgever: Prelum Uitgevers

beschrijving

Sommige patiënten stellen de mondzorgverlener voor grote uitdagingen. Waarom wil deze patiënt zijn mond niet opendoen? Hoe zorg ik dat hij mijn mondverzorgingsadviezen ter harte neemt? Welke benadering werkt en wat juist niet?

Dit boek gaat nu eens niet over de toestand van het gebit, maar over een goede interactie tussen de behandelaar en patiënten met een verstandelijke beperking, autismespectrumstoornissen en/of andere problematiek. Want die interactie is de sleutel naar een soepel verlopende behandeling én een betere mondverzorging buiten de praktijk.

De 20 fascinerende casusbeschrijvingen bieden de lezer niet alleen inspiratie, maar ook concrete middelen voor de dagelijkse behandelpraktijk. Een onmisbaar boek voor mondzorgverleners die geregeld bijzondere patiënten in de stoel krijgen. Ook hulpverleners, ouders, begeleiders en gedragsdeskundigen kunnen er hun voordeel mee doen.

De verschijning van Van puzzel naar maatwerk valt samen met het vijftigjarig jubileum van de Vereniging Mondzorg voor Bijzondere Zorggroepen (VMBZ, voorheen VBTGG).Auteur Henk Algra (1950) is een orthopedagoog/GZ-psycholoog met tevens vele jaren ervaring in de mondzorg. In het omgaan met bijzondere patiënten in de mondzorg is hij een Nederlandse expert bij uitstek.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.