Klinisch onderwijs en opleiden in de praktijk

Paul Brand; Peter Boendermaker; Ruud Venekamp

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Klinisch onderwijs en opleiden in de praktijk

gebonden: € 79.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085621577, geïllustreerd, 412 blz., August 2018
Formaat: 24.8 (h) x 17.8 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 1153 gram.

Uitgever: Prelum Uitgevers

beschrijving

Volledig herziene vierde editie: vijftien nieuwe hoofdstukken

Klinisch onderwijs en opleiden in de praktijk is al jarenlang een standaardwerk voor medisch specialisten, coassistenten, aiossen en huisartsen. Het vormt de praktische rode draad door alle lijvige stukken en ambtelijke nota’s over het nieuwe opleiden.
De afgelopen decennia is de gezondheidszorg veel complexer geworden. Dat heeft ook zijn weerslag op het landschap van medische vervolg opleidingen.
Er is een overgang geweest van het traditionele meestergezelmodel naar een gemengd model, waarbinnen veel aandacht is voor competentiegericht leren. Elke medisch specialist wordt tegenwoordig volgens dit nieuwe stramien opgeleid en ook de bachelor- en masteropleidingen van medisch studenten zijn op deze leest geschoeid.

Al sinds 2010 dient Klinisch onderwijs en opleiden in de praktijk als praktisch handboek over het nieuwe opleiden. Het geeft een overzicht van de nieuwste kennis en bevat talloze praktische adviezen voor het succesvol toepassen ervan in de drukke dagelijkse klinische praktijk.
In deze vierde editie zijn de bestaande hoofdstukken aangepast aan de huidige tijd en zijn maar liefst vijftien nieuwe hoofdstukken toegevoegd. Ieder rijk geïllustreerd hoofdstuk heeft een vaste structuur die goed aansluit bij de wensen van opleiders:
• Leerdoelen
• Achtergronden en theorie
• Casuïstiek
• Praktijkadviezen.

Klinisch onderwijs en opleiden in de praktijk is niet alleen gericht op medisch specialisten die zich bezighouden met klinisch onderwijs, maar ook op coassistenten en aiossen. Ook huisartsen zullen veel situaties herkennen die in deze uitgave worden beschreven en kunnen gebruikmaken van de praktische adviezen waarin dit boek excelleert.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.