De lijkschouw in de praktijk

U.J.L. Reijnders; C. Das

 
 

gebonden: € 78.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085621126, geïllustreerd, 254 blz., June 2012 UITVERKOCHT!

Uitgever: Prelum Uitgevers

beschrijving

In de opleiding tot arts wordt weinig aandacht besteed aan de lijkschouw. Toch is het de wettelijke taak van de bevoegde arts, de behandelend arts of de forensisch arts - in de functie van benoemd lijkschouwer - om bij overlijden een uitspraak te doen over de (on)natuurlijkheid ervan.

De lijkschouw in de praktijk is in het Nederlands taalgebied een medische bestseller. Deze vierde, geheel herziene druk is volledig geactualiseerd en sluit aan bij actuele standaarden en regelgeving. Dit standaardwerk biedt een uitgebreide theoretische en praktijkgerichte ondersteuning bij het schouwen. Het boek bevat ruim 150 nieuwe foto's en tekeningen. De grote hoeveelheid uniek beeldmateriaal kan de schouwarts helpen een weloverwogen oordeel te vormen over doodsoorzaken en omstandigheden van overlijden.

De lijkschouw in de praktijk is bij uitstek geschikt voor huisartsen, verpleeghuisartsen en medisch specialisten, maar is tevens van groot belang voor alle artsen die werken in het forensisch vakgebied. Ook andere disciplines die te maken krijgen met overlijden, zoals politiefunctionarissen, officieren van justitie, advocaten, rechters en uitvaartondernemers zullen met dit boek een waardevol instrument voor de beroepsuitoefening in handen krijgen.

Beknopte inhoudsopgave
Regelgeving
Onderdelen van de lijkschouw
Doodsoorzaak en aard van overlijden
Boordeling natuurlijke/niet-natuurlijke dood
Bijzondere situaties
Postmortale verschijnselen
Bijzondere postmortale verschijnselen
Afwijkingen in het hoofd/halsgebied
Afwijkingen aan de thorax
Afwijkingen aan de buik
Afwijkingen aan de genitaliën
Afwijkingen aan de extremiteiten
Diverse vormen van niet-natuurlijke dood

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.