Adhesieve restauratie van endodontisch behandelde gebitselementen

F. Mannocci; G. Cavalli; M. Gagliani; 

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Adhesieve restauratie van endodontisch behandelde  ...

gebonden: € 62.25: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085620587, geïllustreerd, 120 blz., April 2009
Formaat: 24.8 (h) x 17.7 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 515 gram.

Uitgever: Prelum Uitgevers

serienaam/reeks: Tandheelkundige essenties

redactie: P. Bolhuis

beschrijving

Adhesieve restauratietechnieken met bondings en composieten zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse tandheelkunde. Ook bij endodontisch behandelde gebitselementen kunnen deze adhesieve technieken met succes worden toegepast, echter met een kanttekening. Onder in de pulpakamer, maar vooral in het wortelkanaal is er sprake van een ongunstigere configuratiefactor (verhouding tussen aangehecht en vrij oppervlak), waardoor er hoge krimpspanningen kunnen optreden. Daarom moet juist bij deze restauraties nog zorgvuldiger worden gewerkt en een juiste materiaalkeuze worden gemaakt. Temeer daar het succes van een endodontische behandeling ook wordt bepaald door een goede coronale afsluiting.

Dit boek reikt de tandarts theorieën en technieken aan voor het adhesief restaureren van endodontisch behandelde gebitselementen. Ook wordt aandacht besteed aan de herbehandeling van endodontische behandelde gebitselementen, inclusief de verwijdering van fiberstiften, waarbij de tandarts zich nog voor extra uitdagingen ziet gesteld. Het laatste hoofdstuk gaat in op de afwegingen en besluitvorming betreffende het type restauratie dat wordt gekozen.

Adhesieve restauratie van endodontisch behandelde gebitselementen is bedoeld voor tandartsen algemeen practici, maar ook voor endodontologen. Het boek is rijk geïllustreerd met circa 200 full color afbeeldingen, 65 röntgenfoto's en diverse illustratieve tekeningen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.