Ademgeur

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ademgeur

gebonden: € 57.75: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085620341, geïllustreerd, 122 blz., July 2009
Formaat: 24.9 (h) x 17.6 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 435 gram.

Uitgever: Prelum Uitgevers

redactie: D. van Steenberghe

beschrijving

Ademgeur, halitose, mondgeur en slechte adem worden door elkaar gebruikt. Het is wereldwijd een groot sociaal en economisch probleem dat zowel door de patiënt als door de behandelaar vaak als taboe wordt beschouwd. Behalve dat halitose sociale hinder veroorzaakt, kan het een symptoom zijn van een ernstige aandoening. Dit boek gaat in op de medische - waaronder vanzelfsprekend ook de orale - aspecten van halitose. Immers, nog te vaak wordt er niets met dit symptoom gedaan in deze moderne tijd van bloedonderzoeken, functionele onderzoeken en beeldvormende technieken.

Dit boek biedt een multidisciplinaire benadering van oorzaak, diagnostiek, behandeling en preventie van halitose. Het bevat bijdragen vanuit diverse medische invalshoeken: gastro-intestinaal, hepatologisch, parodontaal, pulmonair en endocrinologisch. Uitgebreide aandacht wordt besteed aan het stellen van differentiële diagnoses met behulp van praktisch bruikbare schema's.

De klinische gerichtheid, praktische boodschap en theoretische achtergrond maken van dit boek een basiswerk bedoeld voor medici die alles over halitose willen weten, zoals huisartsen, kno-artsen, longartsen, tandartsen, parodontologen en internisten.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.