Gebitsslijtage

een praktische handreiking voor diagnostiek, preventie en behandeling

C. de Baat; A. van Nieuw Amerongen; F. Lobbezoo

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Gebitsslijtage

gebonden: € 107.80: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085620204, geïllustreerd, 251 blz., July 2009
Formaat: 24.8 (h) x 19.6 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 1006 gram.

Uitgever: Prelum Uitgevers

beschrijving

Naast de traditionele aandachtspunten in de tandheelkunde - cariës, parodontale aandoeningen en tandeloosheid - vormt gebitsslijtage een steeds groter probleem Het komt al regelmatig voor dat adolescenten geheel vrij zijn van cariës en parodontitis, maar dat hun dentitie extreem is aangetast door slijtage. Oorzaken zijn vaak overmatig gebruik van frisdranken, snoep of bruxisme. Ook bij ouderen zien we gebitsslijtage steeds vaker: in de meeste gevallen in combinatie met een behandelachterstand of gebitsmutilaties.

Dit boek behandelt alle relevante theoretische en praktische aspecten van gebitsslijtage op toegankelijke wijze. In het eerste deel komen diagnostiek en behandeling uitvoerig aan de orde. In het tweede deel ligt de nadruk op aansprekende, rijk geïllustreerde casuïstiek in de volle breedte van dit boeiende aandachtsgebied.

Gebitsslijtage bevat circa 250 klinische kleurenafbeeldingen, tientallen röntgenfoto's, grafieken en tabellen. Het is bedoeld voor de dagelijkse praktijk van tandartsen algemeen practici, tandartsen specialisten en mondhygiënisten.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.