Hoe pak ik mijn eetprobleem aan?

ontwikkel een positief zelfbeeld, begrijp je eetgedrag en herken de relatie tussen gevoelens en wat je eet

Tammy Nelson

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hoe pak ik mijn eetprobleem aan?

paperback/ gebrocheerd: € 19.00

ISBN: 9789085606598, June 2013
Formaat: 25.6 (h) x 20.5 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 329 gram.

Uitgever: Cadans

vertaald door: Ineke Kuiper

beschrijving

Het is moeilijk om een goed gevoel over je uiterlijk te hebben in een cultuur die geobsedeerd is door lichaamsbouw en lichaamsomvang. Een onrealistisch lichaamsbeeldideaal kan eetstoornissen veroorzaken die zorgen voor minder zelfvertrouwen, ongezonde eetgewoonten, op een ongezonde manier sporten en het onvermogen om jezelf als een persoon te zien in plaats van een getal op een weegschaal.

In dit werkboek wordt gekeken naar de motieven van jongeren die een rol spelen bij hun verstoorde relatie met eten en hoe het eten hen de baas kan worden. Door de werkbladen in te vullen komen ze er achter welke overtuigingen en ervaringen hebben bijgedragen aan de eetstoornis. Elk werkblad bevat vragen en oefeningen over culturele mythen, perfectionisme, stress en gebrek aan zelfvertrouwen die vaak de basis vormen van een verstoorde relatie met eten. Door het benoemen van deze problemen, is de jongere in staat om de kracht te verzamelen die nodig is om vrede te sluiten met het eigen lichaam.

Over de auteur: Tammy Nelson, MS, is psychotherapeut met meer dan vijftien jaar ervaring in het behandelen van eet- en lichaamsbeeldstoornissen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.