Ik en hoogbegaafdheid

Inzicht in jezelf

N. van Kordelaar

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ik en hoogbegaafdheid

paperback/ gebrocheerd: € 11.50

ISBN: 9789085605980, geïllustreerd, 72 blz., May 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Niño

illustrator: Hiky Helmantel

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Ik en hoogbegaafdheid wil kinderen meer inzicht geven in hun hoogbegaafdheid. De meeste hoogbegaafde kinderen ervaren dat ze ‘anders’ zijn en willen meer leren over zichzelf, over de manier waarop hun hoogbegaafdheid tot uiting komt en hoe ze hiermee het best kunnen omgaan. Kennisvergroting in combinatie met tips en oefeningen, helpen om dit inzicht te creëren.

Door het werken en lezen in Ik en Hoogbegaafdheid ontdekt het hoogbegaafde kind de sterke kanten en minder fijne kanten bij zichzelf en de invloed van de hoogbegaafdheid op zijn functioneren. Het kind leert nadenken over middelen/materialen/werkwijzen die kunnen worden ingezet om school meer uitdagend te maken en hierover met de leerkracht en ouders te spreken.

Onderwerpen die in dit boek aan de orde komen zijn onder andere: theorie over hoogbegaafdheid, interesses, creatief denkvermogen, omgaan met anderen, je ‘anders’ voelen, hoogbegaafdheid op school, perfectionisme, onderpresteren en faalangst.

In het boek staan veel voorbeelden waarin hoogbegaafde kinderen zichzelf kunnen herkennen. Dit zal hen helpen zich minder ´anders´ te voelen. Daarnaast is het boek ook een goede kennismaking voor ouders, familieleden, studenten en professionals die meer willen weten over hoogbegaafdheid.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Ik en hoogbegaafdheid

paperback/ gebrocheerd: € 17.00
Ik en hoogbegaafdheid wil kinderen meer inzicht geven in hun hoogbegaafdheid. De meeste hoogbegaafde kinderen ervaren dat ze 'anders' zijn ...

Meer boekennieuws op Facebook.