Wat kun je doen als je gedachten vastlopen

Dawn Huebner

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wat kun je doen als je gedachten vastlopen

paperback/ gebrocheerd: € 18.00

ISBN: 9789085605751, geïllustreerd, June 2010
Formaat: 28.1 (h) x 21.6 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 415 gram.

Uitgever: Niño

illustrator: Bonnie Matthews

vertaald door: Els Musterd-de Haas

beschrijving

Wist je dat mensen sorteermachines in hun hersenen hebben die ervoor zorgen dat hun hersenen niet overvol raken met overbodige gedachten? Maar soms raakt zo’n sorteermachine in de war, en dan raken je hersenen verstopt met gedachten die je echt dwarszitten. Als dat bij jou is gebeurd, als het moeilijk voor je is om je veilig of zeker van jezelf te voelen omdat bepaalde gedachten zijn blijven steken, dan is dit een boek voor jou.

Wat kun je doen als je gedachten vastlopen? leert kinderen en hun ouders cognitieve gedragstechnieken aan die gebruikt worden om een obsessieve-compulsieve stoornis te behandelen. Dit interactieve help-oefenboek verandert kinderen in superdetectives die de trucs van OCS kunnen herkennen waardoor ze er beter op kunnen reageren. Met sprekende voorbeelden, opdrachten, en stap voor stap-instructies helpt het kinderen de vaardigheden te leren die nodig zijn om zich los te maken van de lastige gedachten en dwang van OCS. Het helpt kinderen gelukkiger te worden. Dit help-oefenboek is hét hulpmiddel om kinderen te leren hoe ze tegen OCS moeten vechten.

Wat kun je doen als je gedachten vastlopen?verschijnt in een serie help-oefenboeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Dawn Huebner, Ph.D., is klinisch psycholoog in Exeter, New Hampshire. Ze heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en hun ouders.inhoudsopgaveINHOUD
Introductie voor ouders en verzorgers....bladzijde 4
HOOFDSTUK EEN
Spaar je rommel?....bladzijde 6
HOOFDSTUK TWEE
Wat is OCS?....bladzijde 16
HOOFDSTUK DRIE
De lievelingstrucs van OCS....bladzijde 26
HOOFDSTUK VIER
Waarom krijgt een kind OCS?....bladzijde 38
HOOFDSTUK VIJF
Is het te moeilijk?....bladzijde 44
HOOFDSTUK ZES
Nog iets wat je moet weten....bladzijde 48
HOOFDSTUK ZEVEN
Je eerste hulpmiddel: Ik zoek....bladzijde 56
HOOFDSTUK ACHT
Je tweede hulpmiddel: Reageer brutaal....bladzijde 62
HOOFDSTUK NEGEN
Je derde hulpmiddel: Laat OCS zien wie de baas is....bladzijde 64
HOOFDSTUK TIEN
Je hulpmiddelen gaan gebruiken....bladzijde 70
HOOFDSTUK ELF
OCS leert langzaam....bladzijde 82
HOOFDSTUK TWAALF
Blijf klimmen....bladzijde 86
HOOFDSTUK DERTIEN
Goed worden in het vechten tegen OCS....bladzijde 90
HOOFDSTUK VEERTIEN
Je kunt het!....bladzijde 94
toelichtingWist je dat mensen sorteermachines in hun hersenen hebben die ervoor zorgen dat hun hersenen niet overvol raken met overbodige gedachten? Maar soms raakt zo’n sorteermachine in de war, en dan raken je hersenen verstopt met gedachten die je echt dwarszitten. Als dat bij jou is gebeurd, als het moeilijk voor je is om je veilig of zeker van jezelf te voelen omdat bepaalde gedachten zijn blijven steken, dan is dit een boek voor jou.

Wat kun je doen als je gedachten vastlopen leert kinderen en hun ouders cognitieve gedragstechnieken aan die gebruikt worden om een obsessieve-compulsieve stoornis te behandelen. Dit interactieve help-oefenboek verandert kinderen in superdetectives die de trucs van OCS kunnen herkennen waardoor ze er beter op kunnen reageren. Met sprekende voorbeelden, opdrachten, en stap voor stap-instructies helpt het kinderen de vaardigheden te leren die nodig zijn om zich los te maken van de lastige gedachten en dwang van OCS. Het helpt kinderen gelukkiger te worden. Dit help-oefenboek is hét hulpmiddel om kinderen te leren hoe ze tegen OCS moeten vechten.

Wat kun je doen als je gedachten vastlopen verschijnt in een serie help-oefenboeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.