Wanneer je als ouder kanker hebt

Een praktische gids voor gezinnen

Dineke Verkaik; Paul Boelen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wanneer je als ouder kanker hebt

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085600954, 160 blz., May 2021
Formaat: 25.0 (h) x 19.2 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 401 gram.

Uitgever: SWP, Uitgeverij B.V.

beschrijving

Wanneer je als moeder of vader van een (jong) gezin te horen krijgt dat je kanker hebt, staat je leven en dat van je gezin meteen behoorlijk op z’n kop. Hoe ga je om met alles wat er op je afkomt? Wat vertel je de kinderen? Er bestaat geen draaiboek voor het omgaan met alle veranderingen na de diagnose kanker, maar ervaringen van gezinnen die hier eerder mee te maken kregen en kennis uit wetenschappelijk onderzoek kunnen hier wel bij helpen. In dit boek zijn die ervaringen en kennis verwerkt.

Dineke Verkaik en Paul Boelen reiken drie ‘taken’ aan waarmee gezinnen zich kunnen voorbereiden op de veranderingen na de diagnose. Het is een praktisch boek voor ouders, met veel informatie, ervaringsverhalen en oefeningen voor het aanpassen aan de veranderingen in je persoonlijk leven, in het gezinsleven en in de opvoeding van de kinderen.

Naast dit gezinsboek is er een apart werkboek ter ondersteuning voor kinderen (6-14 jaar) die een ouder met kanker hebben: Wanneer je moeder of vader kanker heeft.

Dineke Verkaik werkt als psychotherapeut en orthopedagoog-generalist voor GGZ Centraal.

Paul Boelen is hoogleraar klinische psychologie bij de Universiteit Utrecht en ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.