Fijn je weer te zien

stabiele groepen in de kinderdagverblijven

S. Kwok; L. Schreuder

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 26.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085600565, geïllustreerd, 122 blz., October 2010
Formaat: 24.0 (h) x 16.0 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 278 gram.

Uitgever: SWP

beschrijving

Stabiele groepen zijn een belangrijke voorwaarde voor de kwaliteit in de kinderdagverblijven. In stabiele groepen krijgen kinderen de kans om vertrouwde relaties en vriendschappen te vormen. En ook het educatieve aspect van de kinderopvang komt in een stabiele groep veel beter tot zijn recht. Het creëren van stabiele groepen in kinderdagverblijven is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Het parttimegebruik van kinderdagverblijven maakt het vormen van stabiele groepen lastig.

In dit boek worden twee modellen gepresenteerd om stabiliteit in de groep te bereiken. Het eerste model gaat uit van vaste deeltijdgroepen. Het tweede model van groeigroepen. De kinderen starten daar als baby’s samen in één groep en groeien samen op totdat ze als vierjarigen naar de basisschool gaan. Beide modellen houden rekening met de mogelijkheid van parttimegebruik en zijn uitvoerbaar binnen de landelijke kwaliteitsregels.

Dit boek is bestemd voor de locatiemanagers en directeuren van kinderdagverblijven. Om de discussie met ouders en teams over het belang van stabiele groepen te faciliteren, is een dvd over stabiele groepen en de dvd Stabiliteitsmeter toegevoegd. De auteurs Su’en Kwok en Liesbeth Schreuder zijn respectievelijk gezinspedagoog en ontwikkelingspsycholoog en werkzaam bij het Nederlands Jeugdinstituut.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.