Wat nou ... pubers?

voor ouders die willen opvoeden én loslaten

M. Akkerman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wat nou ... pubers?

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085600398, geïllustreerd, 271 blz., April 2006
Formaat: 24.0 (h) x 16.0 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 491 gram.

Uitgever: SWP, Uitgeverij B.V.

et al:

beschrijving

Zijn pubers verwend of verwaarloosd, enthousiast en creatief, crimineel of hebzuchtig, of ‘gewoon’ ongelukkig? De werkelijkheid is meestal genuanceerder dan het beeld dat de media schetsen. Pubers kunnen heel gedreven zijn, aandoenlijk, serieus, lastig of een beetje saai. Duidelijk is dat de opvoeding van pubers ingewikkeld kan zijn en dat veel ouders tegen de puberteit van hun kinderen opzien. Valt er eigenlijk nog wat aan pubers op te voeden, en hoe houd je het nog een beetje gezellig in huis?

De auteurs van Wat nou... pubers? gaan ervan uit dat de puberteit een nieuwe, en soms spannende fase is in het leven van ouders en kinderen. Het boek biedt ouders van (aankomende) pubers een steuntje in de rug met een overzichtelijke beschrijving van de veranderingen die de puberteit met zich meebrengt. Het geeft tevens aan hoe ouders daarin mee kunnen veranderen. Een belangrijke boodschap is dat ouders vooral moeten doorgaan met opvoeden!

Wat nou... pubers? staat vol met praktische informatie over de onderwerpen waarmee ouders van pubers geconfronteerd kunnen worden, zoals spijbelen, uitgaan, alcohol en drugs, verliefd zijn, vakantiebaantjes, acné. De informatie wordt afgewisseld met fragmenten uit interviews met ouders van pubers over hun zorgen en oplossingen. De auteurs hanteren daarbij een brede invalshoek: er zijn meer manieren om op te voeden en niet één is per definitie de beste.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.