Wie onder palmen leeft

Paul van der Velde

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wie onder palmen leeft

paperback/ gebrocheerd: € 51.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085550563, 224 blz., October 2011
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 265 gram.

Uitgever: Pallas Publications

beschrijving

Beknopte biografie van Jacob Haafner

Jacob Haafner (1754-1809) leefde een kleine twintig jaar in Zuid-Afrika, India en Sri Lanka. Hij schreef vijf reisverhalen over zijn verblijf in die landen. Zijn directe, aanstekelijke manier van schrijven en zijn avontuurlijke leven maakten hem tot een van de populairste schrijvers van het begin van de negentiende eeuw.

Haafners boeken blijven ook voor de hedendaagse lezer aantrekkelijk. De levendige beschrijvingen van het alledaagse leven in de tropen getuigen van een scherp observatievermogen en een innige verbondenheid met de Indiase cultuur. Hij bestudeerde de talen en culturen van het subcontinent en genoot ervan als hij voor Indiër werd aangezien. Zijn boeken werden vertaald naar het Duits, Engels, Frans, Deens en Zweeds.

Haafner schrijft luchtig en de nieuwe gegevens van de biograaf geven zijn werk leven en Nachleben een nieuwe achtergrond. Met deze draagbare Haafner moet het zeker lukken Haafner bij het grote publiek bekend te maken.
(Jacqueline Bel in NRC Handelsblad)

Een helder en bewust beknopt gehouden biografie (...) die onmiskenbaar het gevoel van de tropen weet over te brengen. (Ruben Mantels in De Leeswolf) Paul van der Velde haalde al eerder de negentiendeeeuwse reisverslagen van Haafner onder het stof vandaan. Nu zet hij de man zelf in het licht, met een even mooie als aanstekelijke biografie.
(Jos Palm, Weblog Geschiedenis OVT/VPRO)

Dr. Paul van der Velde is Senior Consultant van het International Institute for Asian Studies (IIAS, Leiden/ Amsterdam) en Secretaris van het ICAS. Hij is Chief Executive Officer van de International Convention of Asia Scholars, Secretaris van de ICAS Book Prize en algemeen redacteur van de IIAS en ICAS Book Series van Amsterdam University Press. Hij is samen met Sebastian Bersick en Wim Stokhof redacteur van 'Multiregionalsim and Multilateralism. Asian-European Relations in a Global Context' (Amsterdam: AUP 2006).

Meer teksten en voorbeelden:

inhoudsopgaveWie onder de palmen leeft - 2[-]Inhoud - 8[-]Mijn reis naar Haafner - 12[-]Mijn reis naar Haafner - Vervolg - 17[-]1 Een zwervend leven - 18[-]2 Worsteling om het bestaan - 42[-]3 Waar kan onze ziel schuilen? - 68[-]4 Passie voor India - 102[-]5 Wegkwijnen in Europa - 146[-]6 Jacob Haafner volgens de wereld - 178[-]Nawoord - 214[-]Register - 216
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.