Agua Verde

Vast in Venezuela

Peter Gumbmann; Jolie Fraanje

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Agua Verde

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085484592, geïllustreerd, 372 blz., June 2020
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 516 gram.

Uitgever: GigaBoek

beschrijving

AGUA VERDE -VAST IN VENEZUELA
is het waargebeurde verhaal van de 36-jarige muzikant Peter Gumbmann in de beruchte San Antonio-gevangenis op Isla Margarita.
Heimelijk verslaafd aan alcohol en cocaïne laat Peter zich verleiden om een pakket cocaïne van Isla Margarita naar Amsterdam te smokkelen. Hij wordt opgepakt, veroordeeld en komt terecht in een wereld van drugs, razzia’s en bendeoorlogen, waarin elke gevangene slachtoffer kan worden van moord of gebrek aan basale zorg.
Samen met Jolie Fraanje heeft Peter zijn herinneringen, dagboeken en brieven uitgewerkt tot dit boek ‘Agua Verde’, dat ‘groen water’ betekent: de waarschuwingskreet voor een naderende militaire inval.
Het verhaal leest als een spannende film, waarin vriendschap en oprechtheid uiteindelijk overwinnen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingWie verleid wordt om via drugssmokkel van zijn schulden af te komen, kan er donder op zeggen dat het verkeerd afloopt. Peter Gumbmann had alles in zich om een succesvol muzikant te worden... tot hij een lijntje wit poeder snoof en zich even later terugvond in de betonnen hitte van een Zuid-Amerikaans vakantie-eiland waar moord en doodslag zo'n beetje de enige afleiding vormden in de dagelijkse verveling. Om nog maar te zwijgen over de pre-historische sanitaire voorzieningen, de corrupte bewakers, de kakkerlakken in het eten, de verslaafde celgenoten en het totale gebrek aan rechtszekerheid.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.