De macht van het minuscule

de verborgen wereld van schimmel, gisten en bacterien

Dirk Draulans

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De macht van het minuscule

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085426288, 288 blz., November 2014
Formaat: 23.1 (h) x 14.9 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 520 gram.

Uitgever: Canvas

beschrijving

Dirk Draulans vertelt meeslepend over een onzichtbare, maar levensnoodzakelijke wereld

Ze zijn er overal en altijd: microben, ofwel schimmels, gisten en bacteriën. Als we met een microscopisch oog konden rondkijken, dan zouden we ze in enorme aantallen waarnemen. De natuur bestaat grotendeels uit die ontelbare micro-organismen die het leven op aarde mogelijk maken – en wij ook. Zonder microben overleeft niemand, en dus moet de mens niet langer beschouwd worden als een soort, maar als een conglomeraat van soorten, een wandelende biotoop.

Maar wat weten we eigenlijk over die minuscule wereld waarvan we onbewust deel uitmaken? Nieuwe wetenschappelijke technieken openen de deur naar die extra dimensie van onze maatschappij. Ze leggen verrassend complexe interacties bloot, biologische oorlogen maar ook verstrekkende vormen van samenwerking. Nog meer dan vroeger wordt duidelijk dat de natuur draait op doorgedreven coöperatie.

De macht van het minuscule is populaire wetenschap op haar best. Dirk Draulans is een gedreven verteller die de kleine details toont waarachter de grote verhalen schuilgaan. Een onzichtbare wereld gaat voor ons open in dit boek.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.