Macht en onmacht

een verkenning van de hedendaagse aanslag op de Verlichting

Tinneke Beeckman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Macht en onmacht

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085426097, 288 blz., February 2015
Formaat: 21.6 (h) x 14.1 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 326 gram.

Uitgever: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

beschrijving

In Macht en onmacht maakt Tinneke Beeckman de balans op van veertig jaar postmodern denken. Heel wat mensen geloven dat ware uitspraken onmogelijk zijn, of beoordelen ideeën vooral op de persoon of groep waar ze vandaan komen. Beeckman schetst de bredere filosofische en maatschappelijke oorsprong van deze grondige misvatting, die politiek gevaarlijke gevolgen heeft.

In haar vooruitziende en originele analyse verbindt ze dit diepe ongeloof in waarheid met de focus op economische groei, de actuele ideologische leegte, de opkomst van samenzweringstheorieën en de politieke radicalisering. De bloedige aanslag op de redactie van Charlie Hebdo van 7 januari 2015 geldt daarbij als een onheilspellend keerpunt. De idealen van vrijheid, waarheid en gelijkheid blijken niet meer vanzelfsprekend.

Tinneke Beeckman, die voor deze editie een nieuw voorwoord schreef, legt aan de hand van historische en actuele denkers de gevoeligheden van de huidige democratische impasse bloot. In dit openbarende en noodzakelijke boek toont ze waar herstel mogelijk is.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.