Menens

Marc Reugebrink

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 

gebonden: € 23.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085421948, 264 blz., September 2010
Formaat: 20.8 (h) x 14.5 (b) x 3.3 (d) cm. Gewicht: 498 gram.

Uitgever: Manteau

beschrijving

Met Menens heeft Marc Reugebrink een adembenemende roman geschreven over een man die twijfelt tussen goed en slecht.`Douwes moet dood', stelt Leon, de hoofdpersoon van Menens. Derk Siebolt Douwes is hoofdredacteur van De Ochtendbode en voor Leon de verpersoonlijking van alles wat er mis is in en met de wereld. Het is Douwes die met de dagelijkse berichtgeving en commentaren in de krant de wereld definieert. Hij is het die de mensen voorschrijft hoe ze moeten denken. En dus moet hij dood.Dat er in de wereld iets moest veranderen wist hij altijd wel. Vroeger, als linkse student, toen Leon deel uitmaakte van een zootje ongeregeld dat in de stad posters plakte voor Nicaragua en discussieerde over een betere wereld. Maar dat was kinderspel. Het is pas na de geboorte van zijn dochtertje dat hij werkelijk beseft dat het zo niet verder kan met de wereld. Dat er iets moet gebeuren. Douwes moet worden gekidnapt. Douwes moet dood.
Menens is een raak portret van het failliet van idealen. Het is een boek van deze tijd over wat er kan gebeuren als je overtuigingen niet meer bij de tijd zijn.
- De Standaard

Menens dringt geen mening op, het doet denken.
- Knack

Een verademing.
- NRC Handelsblad

Marc reugebrink leest de proloog van Menens:


`Uitgelezen', 18 januari 2011 in De Vooruit te Gent. Bespreking van `Menens' door Fien Sabbe, Jos Geysels, Anna Luyten, Kathleen Cools en Annelies Verbeke:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.