Maria. Pleidooi voor een barmhartige en vreugdevolle Kerk

André Roes

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Maria. Pleidooi voor een barmhartige en vreugdevolle Kerk

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085285731, 144 blz., August 2020
Formaat: 23.7 (h) x 14.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 311 gram.

Uitgever: Vrije Uitgevers, De

beschrijving

In een ontkerkelijkt Europa blijven mensen tot Maria bidden, soms in stilte, bijna verborgen, dan weer uitbundig, met grote menigten, in de bedevaartsplaatsen van onze tijd. Waarom doen mensen dit? Op deze vraag wil dit boek een antwoord geven.

Het boek opent met de bijbelse verhalen over Maria. Hoe moeten wij deze verhalen theologisch, maar ook gelovig lezen? Dan zijn er de Mariadogma’s. Weten we nog wel wat deze betekenen? Kunnen we deze geloofsuitspraken over Maria nieuw verstaan, open en creatief?

Maria-oorden als Lourdes zijn plaatsen van hoop, waar het geloof nog onbevangen en ‘eenvoudig’ wordt beleefd. Maria blijkt daar een ‘open deur naar God’ te zijn.

Op dit stevige fundament van Bijbel, dogma en devotie schetst de auteur het actuele belang van Maria voor de toekomst van de kerk en pleit hij voor een meer mariale, barmhartige en vooral vreugdevolle kerk.

Dr. André Roes (1946) is kerkhistoricus. Hij promoveerde in 1984 te Leiden op het leven en werk van de katholieke emancipator Anton van Duinkerken. Hij publiceerde onder meer over de theologie van Søren Kierkegaard en over de religieuze aspecten van het werk van Hans Christian Andersen en Charles Dickens. Roes schreef ook regelmatig voor het benedictijns tijdschrift Heiliging.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.