Kardinaal Basil Hume

Een pelgrim die God zoekt

Gertrude Feick

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kardinaal Basil Hume

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085285540, 172 blz., February 2020
Formaat: 23.5 (h) x 14.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 363 gram.

Uitgever: Adveniat Geloofseducatie B.V.

beschrijving

Mocht er in kerkelijke kringen zoiets bestaan als een x-factor, dan zou er over kardinaal Basil Hume een grote unanimiteit bestaan. De woorden van deze vroegere abt van abdij Ampleforth later aartsbisschop in Westminster, vinden twintig jaar na zijn dood nog altijd hun weg naar het hart van wie ze tot zich neemt.
Veelzijdig, diepzinnig, humoristisch, zijn maar enkele woorden om zijn buitengewone persoonlijkheid te schetsen. Ogenschijnlijke tegenstellingen weet hij in zich te verenigen. Als geen ander is hij mee met de grote veranderingen in Kerk en wereld. Tegelijk blijft hij altijd monnik, helemaal geworteld in God. Hij kan om met iedereen: hij is zowel voetbalsupporter met de supporters, als dat hij vriend aan huis is bij de koningin. Een pelgrim zijn naar God, drukt het meest uit wie hij was. Medepelgrims zoeken was de hoofdbetrachting in zijn leven. Dit verlangen eindigt niet met zijn dood.

Gertrude Feick is benedictines ingetreden bij de trappistinnen in de abdij Our Lady of the Redwoods, Whitehorn, Californië. Zij doctoreerde aan de Pauselijke Universiteit Thomas van Aquino te Rome. Zij schreef de eerste doctoraatsthesis over Basil Hume.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.