Onder elkaars huid

ecologie van de vriendschap

Jurgen Mettepenningen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Onder elkaars huid

gebonden: € 11.95

ISBN: 9789085284468, 72 blz., April 2018
Formaat: 18.3 (h) x 13.7 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 187 gram.

Uitgever: Halewijn nv

beschrijving

Hoe veel of hoe weinig je je vrienden ook ziet, ze leven onder de huid. Vrienden dragen elkaar mee, altijd en overal. In dit essay gaat Jürgen Mettepenningen op zoek naar het wezen van vriendschap: wat is zij, wat houdt ze in, wat vereist zij, wat brengt ze teweeg?

Ook in dit verhaal kan en wil hij niet voorbijgaan aan de kracht die hem in vroegere publicaties dierbaar is geweest: God. "Ik kan als christen de band met God niet denken en beleven zonder de notie van vriendschap. Vandaar dat ik in dit essay ook aan de vriendschap met God een plaats geef."

Moge dit boek de vriendschap eren: alle mensen die ernaar hunkeren, alle mensen die ze beleven, tevens alle mensen die ontgoocheld zijn geraakt in vrienden, want ook dat behoort tot de realiteit. Laat ons wel wezen: de diepste mate van verlangen, genieten, gemis en ontgoocheling draait steeds rond hetzelfde: mensen waaraan je hart zich hecht.

Jürgen Mettepenningen (°Temse, 1975) is theoloog en is namens kardinaal Jozef De Kesel bisschoppelijk afgevaardigde voor het Nederlandstalig katholiek onderwijs in het aartsbisdom Mechelen-Brussel.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.