Om een tijd van stilte

Clem Willems; Peter Schmidt

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Om een tijd van stilte

paperback/ gebrocheerd: € 21.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085284451, geïllustreerd, 40 blz., October 2017
Formaat: 25.1 (h) x 25.1 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 385 gram.

Uitgever: Halewijn nv

beschrijving

Clem Willems, die zo graag de stilte in de menselijke ontmoeting zoekt en ze met zijn eigenzinnige

fotografie hoopt te vangen, selecteerde zelf enkele sterke beelden uit zijn wereldreizen. 'Momenten van meditatie' noemt hij ze. Alle nodigen ze uit om even in de stilte binnen te treden. Theoloog Peter Schmidt schreef bij elk beeld een korte tekst, een suggestie misschien, een uitnodiging, een mogelijke opstap tot bezinning.

Het kijken aanbieden als luisteren. Dat was de eigenlijke opzet van beeld en tekst, in de hoop dat wie kijkt en leest het ook als een gave kan ervaren.

Clem Willems (°1932) is een gedreven fotograaf en een zoekend reiziger. Hij is auteur van verschillende fotoprojecten over India, Mali en Ethiopië. Met deze projecten, waaruit telkens tentoonstellingen groeiden, droeg hij ook concreet bij aan de nood in de Derde Wereld

Peter Schmidt (°1945) is een priester van het bisdom Gent. Hij wijdde de hem opgedragen taak van hoogleraar voornamelijk aan de wetenschappelijke studie van de Bijbel. Hij publiceerde vele boeken en artikels over Bijbelse onderwerpen, geloof, rede en wetenschap en over religieuze kunst.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.