Op de laatste rij

de kerk, de vrouwen en de synode

Lucetta Scaraffia

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Op de laatste rij

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085284383, 120 blz., October 2017
Formaat: 20.1 (h) x 13.6 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 168 gram.

Uitgever: Halewijn nv

vertaald door: Harry Kretzers

beschrijving

Op de bisschoppensynode over het gezin in oktober 2015 was voor het eerst een vrouwelijke stem te horen die ook in het einddocument 'Amoris Laetitia'terug te vinden is. Een van de vrouwen die de synode mochten bijwonen, was Lucetta Scaraffia. Letterlijk vanaf de laatste rij van de grote aula kon zij discussiepunten en problemen onder de aandacht brengen.
Tijdens de synode merkte ze op dat de Kerk niet mag vergeten dat het christendom aan de basis ligt van de spirituele gelijkheid tussen man en vrouw in het Westen.
In dit boek gaat ze dieper op haar standpunten in. Alleen vrouwen kunnen volgens haar de verstarde kerkelijke structuren weer een kloppend hart schenken. 'Zonder vrouwen,'schrijft Scaraffia,'heeft de Kerk geen toekomst, want het zijn de vrouwen die haar op de been houden. En,'voegt ze eraan toe,'die zijn niet langer bereid te dienen zonder dat er naar hen geluisterd wordt'.

* Dall'ultimo banco'verscheen in 2016
* Feministische historica Scaraffia werd door Paus Benedictus benoemd tot hoofdredacteur van 'Vrouw kerk wereld'
* Scaraffia pleit voor grotere participatie van vrouwen in kerkelijk bestuur

Lucetta Scaraffia (Turijn, 1948) is geschiedkundige en journaliste. Ze doceert hedendaagse geschiedenis aan de Sapienzia Universiteit van Rome en is redactrice
van de krant 'Il Messagero' en van 'L'Osservatore Romano', de spreekbuis van het Vaticaan. Zelf richtte ze in mei 2012 het bijbehorende maandblad 'Donna chiesa mondo'op, een bijlage voor de vrouw. Ze werkt mee aan verschillende andere tijdschriften en is auteur van een groot aantal boeken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.