Nederland waterland

de waterschappen en uw dagelijkse droge voeten

Arian Kuil

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Nederland waterland

gebonden: € 16.95

ISBN: 9789085163060, geïllustreerd, 144 blz., October 2013
Formaat: 24.6 (h) x 16.8 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 509 gram.

Uitgever: B for Books B.V.

beschrijving

De Waterschappen doen veel en goed werk voor alle inwoners van ons land. Nederland is een delta en dat wij hier bijna altijd met droge voeten kunnen wonen, werken en recreëren is eigenlijk een klein wonder. Meer dan 11.000 mensen zijn daar dagelijks mee bezig. Wat ze daar allemaal voor moeten doen? Zeven dagen in de week, 24 uur per dag zijn mensen bezig met waterbeheer voor wonen, werken en recreatie. Het zorgdragen voor schoon drinkwater, het onderhouden van dijken en duinen, het beheren van vaarwegen, het zuiveren van rioolwater... Niet zo vreemd dat Nederland in het buitenland hierom wordt bewonderd.
Aan de hand van interviews met mensen die dagelijks bezig zijn met de zorg voor het water in Nederland wordt een beeld geschetst van betrokken, professionele en enthousiaste 'water-werkers'.
Kortom: ontdek de wereld van de waterschappen in Nederland Waterland!

Auteur Arian Kuil neemt u mee in de wereld van De Waterschappen en toont u in woord en beeld welk (dapper) werk zij voor ons verzetten en hoe belangrijk het is, dat de Waterschappen ook na 2018 blijven voortbestaan.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatDe auteur die zelf als communicatieadviseur ook voor een waterschap werkt, laat 22 personen een visie geven op het waterbeheer in Nederland en de waarde van de waterschappen daarin. Het merendeel van hen is in dienst bij een waterschap, maar wel in zeer verschillende functies. Zowel de dijkgraaf en de brugwachter als de muskusrattenvanger en de gemaalbeheerder komen aan het woord. Ook is er een grote geografische spreiding. Van elk van hen wordt een korte persoonsbeschrijving gegeven met een foto aan de waterkant. Tevens wordt een korte schets gegeven van het waterschap waarbij zij werken. De interviews laten een grote betrokkenheid bij de uitvoering van het werk zien. Door de waterschappen op deze manier te belichten, komt goed de veelheid aan taken naar voren. Ook wordt duidelijk gemaakt dat Nederland een veel hoger veiligheidsniveau hanteert dan bijvoorbeeld Duitsland en ook een betere organisatie kent. Het boek is geïllustreerd met talrijke kleurenfoto's.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.