Knuffel Set

kaarten & Boek voor kinderen te gebruiken als steuntje in de rug, als inzichtkaart of als uitgangspunt voor een kringgesprek

Y. van Meteren; Mark Janssen

 
 

kaartspellen: € 22.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085080671, geïllustreerd, November 2020
Formaat: 25.6 (h) x 23.5 (b) x 5.9 (d) cm. Gewicht: 425 gram.

Uitgever: Koppenhol Uitgeverij b.v.

beschrijving

Wat zijn knuffelkaartjes?
In het kort gezegd een set van 52 kleurige kaartjes met een leuke tekening, een kernwoord en een kort zinnetje. Deze kaartjes zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar als inzichtkaartje, als steuntje in de rug of gewoon als knuffeltje tussendoor. Ook kunnen ze dienen als uitgangspunt voor een gesprek of het maken van een tekening. Gebleken is dat ook ouderen er een leuk en nuttig gebruik van kunnen maken.

In het knuffelboekje zijn alle 52 tekeningen uit de set kaartjes sterk vergroot afgedrukt met op de pagina ernaast een viertal vragen die betrekking hebben op het afgebeelde onderwerp. Thuis en op school kan het kind middels het zelf kleuren van de afbeelding en het persoonlijk beantwoorden van de vragen een leuk boekje samenstellen dat zeer persoonlijk is en inzicht verschaft in de beleving van het kind.
Het boekje zal zeker de moeite van het bewaren waard zijn en leuke herinneringen oproepen bij het ouder worden. Voor opvoeders en hulpverleners een mooi en speels hulpmiddel om het kind beter te leren kennen en begrijpen.

De knuffelkaartjes zijn op vele plaatsen en gebieden te gebruiken. Niet alleen thuis maar ook op school, kinderopvang, ziekenhuizen etc. zal het zijn weg vinden. Voorts denken de makers aan werkgebieden als remedial teaching, tekenonderwijs en therapie.

Thuis
Voor ouder en kind geven de knuffelkaartjes een fijne mogelijkheid tot een leuk, warm contact dat vaak herbeleefd kan worden. Een kaartje wordt getrokken als bijv.:
· Uitgangspunt voor een gesprekje
· Troost of knuffel
· Als steuntje in de rug
· Onderwerp bij een feestje (ieder kind een eigen kaartje of een kaartje voor de hele groep) als kennismaking om kinderen hun mening te laten geven over een bepaald onderwerp.

School
Even stilstaan bij en nadenken over een bepaald onderwerp stimuleert de zelfkennis en ontwikkeling van het kind. Daarnaast worden taalvaardigheid en inzicht in begrippen vergroot. Enkele suggesties voor het trekken van een kaartje:
· Uitgangspunt voor een kringgesprek
· Onderwerp voor een tekening
· Onderwerp voor een verhaaltje
· Als beloning of troost

Hulpverlening algemeen
Bovengenoemde mogelijkheden laten zich gemakkelijk inpassen op al deze werkgebieden.

Waarom een knuffelboekje?
Het knuffelboekje is bedoeld als aanvulling c.q. completering van de Knuffelkaartjes.
In dit boek zijn alle 52 tekeningen uit de set kaartjes sterk vergroot afgedrukt met op de pagina ernaast een viertal vragen die betrekking hebben op het afgebeelde onderwerp.
Thuis en op school kan het kind middels het zelf kleuren van de afbeelding en het beantwoorden van de vragen een leuk boekje samenstellen dat zeer persoonlijk is en inzicht verschaft in de beleving van het kind.

Werkwijze
Laat de kleurplaatjes van de knuffeltjes inkleuren door kinderen.Kopieer de pagina's waarop de vragen staan.Ringband van het boekje snijden. Plaatje voorkant - vragen achterkant - plastificeren.Doe het geheel in een houten kist samen met de knuffelkaartjes. Als het kind er zelfstandig mee werkt:- kaartje trekken- geplastificeerde kaart erbij zoeken- tekening maken over/van het knuffeltje en de vragen beantwoorden Als kinderen zelfstandig maar in een groepje werken:- kaartje trekken (één per groepje maar kan ook ieder kind voor zich één kaartje per groepje om het gesprek, ieder kind voor zich als veiligheid nodig is)- geplastifieerde kaart erbij zoeken- tekening maken over/van het kaartje en de vragen beantwoorden- uitwisselen Als groepsgesprek:- kaartje trekken of kiezen (als het om een thema gaat bijv. kaartje feest als er een feestje is)- kaartje rond laten gaan en iedereen uitnodigen er over te vertellen- eventueel geplastificeerde kaart erbij zoeken om de vragen als uit- gangspunt te kunnen nemen

Voor een tekening over/van het knuffelkaartje kunnen de voorbeeld-bladen achter in het knuffelboekje gebruikt worden.

Yvonne van Meteren & Margot Pieters
Inhoud: In deze set bevinden zich de knuffelaartjes en het knuffelboekje incl. kleurpotloden.
ISBN 9085080673

Voor een tekening over/van het knuffelkaartje kunnen de voorbeeld-bladen achter in het knuffelboekje gebruikt worden.

Yvonne van Meteren & Margot Pieters
Inhoud: In deze set bevinden zich de knuffelaartjes en het knuffelboekje incl. kleurpotloden.
ISBN 9085080673

  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.