Het kapitaal 1. Het productieproces van het kapitaal

kritiek van de politieke economie

Karl Marx

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het kapitaal 1. Het productieproces van het kapitaal

paperback/ gebrocheerd: € 34.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085068396, 749 blz., May 2010
Formaat: 23.1 (h) x 14.9 (b) x 4.6 (d) cm. Gewicht: 1188 gram.

Uitgever: Boom

vertaald door: Isaac Lipschits; Hans Driessen

beschrijving

Het kapitaal
Kritiek van de politieke economie
Karl Marx

Er is nauwelijks een boek te noemen dat een groter stempel heeft gedrukt op de wereldgeschiedenis van de afgelopen bijna anderhalve eeuw, dan Het kapitaal van Karl Marx. Bij Uitgeverij Boom verschijnt op 1 mei 2010 een geheel herziene editie van dit belangrijke werk.

Hans Driessen (vertaler van onder meer Peter Sloterdijk) redigeerde en actualiseerde de vertaling van Isaac Lipschits uit 1967. Het resultaat is een boek dat nog altijd van een verbluffende actualiteit is.

De belangstelling voor het leven en werk van Karl Marx is wereldwijd opnieuw enorm, niet in de laatste plaats door de diepe economische krisis. Deze nieuwe uitgave van Het kapitaal is voorzien van een uitgebreid register van namen en trefwoorden.Over de auteur
Karl Marx (1818-1883) behoort tot de invloedrijkste denkers over economie en politiek. Belangrijke andere werken van zijn hand zijn De Duitse ideologie en Het communistisch manifest (beide samen geschreven met Friedrich Engels).


Citaat uit Het kapitaal
‘De met tegenstrijdigheden overladen beweging van de kapitalistische maatschappij doet zich voor de praktische bourgeois het hardst gevoelen in de wisselvalligheden van de periodieke cyclus die de moderne industrie doorloopt, en door de culminatie daarvan: de algemene crisis. De crisis is weer in aantocht, ofschoon ze zich nog in het beginstadium bevindt.’
- Karl Marx (Londen, 24 januari 1873)

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.