Wat een onzin!

wetenschap en het bovennatuurlijke

H. de Regt; H. Dooremalen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wat een onzin!

paperback/ gebrocheerd: € 24.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085066323, 250 blz., November 2008
Formaat: 22.0 (h) x 14.0 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 367 gram.

Uitgever: Boom

beschrijving

Wat een onzin!
Wetenschap en het paranormale

Het zesde zintuig, leven na de dood, homeopathie, Intelligent Design en hekserij zijn in. Veel mensen vinden het blijkbaar moeilijk te leven in een wereld zonder het bovennatuurlijke. Herman de Regt en Hans Dooremalen onderwierpen diverse van deze fenomenen aan een grondig onderzoek en schreven er een aanstekelijk boek over. Hun conclusie is uiteindelijk ondubbelzinnig: wat een onzin!

Nederland is in de ban van het paranormale en het bovennatuurlijke. Programma’s waarin men op zoek gaat naar zesde zintuigen en vorige levens trekken honderdduizenden kijkers. Politici doen uitspraken die de evolutietheorie in diskrediet brengen. Bepaalde ‘wetenschappers’ beweren dat het geestelijke leven doorgaat als we lichamelijk sterven en homeopaten schrijven eindeloos verdunde oplossingen voor als ware het echte medicijnen. We lijken het voor zoete koek te slikken. Dat dit alles wetenschappelijk gezien onzin is, vindt men niet belangrijk. Ook de potentiële gevaren ervan lijken massaal te worden genegeerd.

--------------------------------------------------------------------------------
Over de auteur(s):

Herman de Regt en Hans Dooremalen zijn beiden filosoof en doceren aan de Universiteit Tilburg. Samen met Maurice Schouten schreven zij Exploring Humans. An Introduction to the Philosophy of the Social Sciences (2007).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.