De Delftse grammatica

Delftse methode

B. Sciarone

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 28.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085066088, geïllustreerd, 112 blz., July 2008
Formaat: 21.0 (h) x 17.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 236 gram.

Uitgever: Boom

serienaam/reeks: De Delftse methode

beschrijving

De Nederlandse grammatica lijkt vaak heel lastig, terwijl de regels eigenlijk betrekkelijk simpel zijn. Het is de kunst die regels op de juiste manier aan te bieden. In tegenstelling tot andere grammatica's geeft dit boek de regels weer in een natuurlijke en zinvolle context.

De cursist krijgt voorbeelden aangereikt in korte teksten zonder grammaticale terminologie. Cursisten leren zo op een natuurlijke wijze de Nederlandse grammatica. Problemen en uitzonderingen worden extra toegelicht. Regels worden inzichtelijk gemaakt door voorbeelden die in een tekst worden gebruikt. In diverse oefeningen gebruikt de cursist de grammaticale patronen zelf.

Het is een rijk geïllustreerd werkboek dat in tien hoofdstukken de basisregels van het Nederlands: werkwoorden, ontkenning, zelfstandig naamwoord, bijvoeglijk naamwoord, voornaamwoorden, er, te + infinitief en woordvolgorde behandelt. Voorin het boek staat een code waarmee u toegang krijgt tot de extra online oefeningen. De Delftse grammatica is geschikt voor hoog- en laagopgeleide anderstaligen. Het boek is te gebruiken naast iedere NT2-methode. De grammatica is geschikt voor klassikaal gebruik en voor zelfstudie. De sleutel voor de oefeningen staat achter in het boek.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.