Het heilig vuur

over de strijd tussen jodendom, christendom en islam

P. Sloterdijk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het heilig vuur

gebonden: € 27.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085065883, 160 blz., October 2008
Formaat: 22.7 (h) x 14.5 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 350 gram.

Uitgever: Boom

vertaald door: Frans van Zetten

beschrijving

Het heilig vuur
Over de strijd tussen jodendom, christendom & islam

Peter Sloterdijk, een van de meest uitdagende denkers van deze tijd, schreef een fascinerende studie over de drie godsdiensten die hun stempel op de westerse cultuur hebben gedrukt: jodendom, christendom en islam.

Sloterdijk analyseert de verschillen en overeenkomsten tussen de drie monotheïstische godsdiensten. Hij stelt dat de moeizame plaats van de in onze eeuw alleen begrepen kan worden als we het strijdbare én hetkarakter van deze godsdiensten in ogenschouw nemen. Volgens Sloterdijk worden jodendom, christendom en islam in onze tijd uitgedaagd om uit de illusie van een ‘vreedzame co-existentie’ treden en over te gaan tot een (soms pijnlijke) dialoog. Alleen zo kunnen ze deel uitmaken van de nieuwe, interculturele samenlevingen die nu ontstaan.

--------------------------------------------------------------------------------
Over de auteur(s):

Het heilig vuurvolgt Woede en tijd(2007) en Het kristalpaleis (2006, 2de druk). Peter Sloterdijk heeft de afgelopen jaren internationaal een groot lezerspubliek gevonden door zijn bijzondere filosofische stijl en zijn vermogen om op beeldende wijze de kernvragen van de mens in de moderne cultuur te formuleren en te illustreren.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.