Van Agt biografie

tour de force

J. van Merriënboer; Peter Bootsma; P. van Griensven

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Van Agt biografie

paperback/ gebrocheerd: € 29.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085065562, geïllustreerd, 590 blz., May 2008
Formaat: 22.0 (h) x 14.0 (b) x 3.6 (d) cm. Gewicht: 836 gram.

Uitgever: Boom

beschrijving

Je was voor hem of je was tegen hem, maar onver-schillig liet hij je nooit. Dries van Agt, een exotisch verschijnsel in de Nederlandse politiek, krijgt eindelijk de biografie die hij verdient.

Dries van Agt werd in 1976 de eerste lijsttrekker van het CDA, boorde ‘ome Joop’ den Uyl (PvdA) een tweede kabinet door de neus en was daarna zelf vijf jaar lang premier.

Van Agt bracht zijn jeugd door onder de katholieke zon in Brabant en Nijmegen. In de Kamer was hij kop-van- jut in de spectaculaire debatten over de Drie van Breda, Bloemenhove, Pieter Menten en de kruisraketten. Eerst als minister van Justitie, daarna als minister-president. Hoe harder de kritiek, hoe meer stemmen hij kreeg.

Publiek en pers smulden van Den Uyl, Wiegel en Van Agt. De politiek leefde! Politieke crises waren aan de orde van de dag: de Lockheed-affaire, de Menten-affaire, de Molukse gijzelingen, de val van Aantjes, rellen bij de troonswisseling in 1980. En altijd weer stond Van Agt in het oog van de politieke orkaan.

Deze biografie is gebaseerd op openhartige gesprekken met Van Agt, verschillende hoofdrolspelers uit die tijd en niet eerder geraadpleegde documenten. In het bijzonder particuliere archivalia van mr. A.A.M. van Agt en ministerraadsstukken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.