Whiplash

beleving en behandeling

E. Keuter

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Whiplash

paperback/ gebrocheerd: € 23.20: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085065326, geïllustreerd, 111 blz., April 2008
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 168 gram.

Uitgever: Boom

beschrijving

Beleving en behandeling

Voor het eerst spreekt een neuroloog zich uit voor een serieuze behandeling van het fenomeen whiplash, een ondergeschoven kind in de medische wereld.

Whiplash is een kneuzing van de nek, meestal veroorzaakt door een ongeval, en treft de zwakste spieren van de nek aan de voorzijde. Maar is het ook een ziekte in medische zin? Weinig dokters voelen zich voor whiplash verantwoordelijk: noch zij, noch de specialisten naar wie ze doorverwijzen, constateren afwijkingen - en iets wat men niet kan constateren, kan ook niet worden genezen.

Toch hebben whiplash-patiënten veel en langdurige klachten: een vorm van duizeligheid, concentratiestoornissen en zelfs hersenafwijkingen zijn mogelijk. In Whiplash. Beleving en behandeling gaat de auteur in op de diverse aspecten van dit complexe ziektebeeld. Hij bespreekt mede aan de hand van casussen de problemen die zich in meerdere dimensies, medisch en sociaal, voordoen. Hij opteert voor een serieuze, multidisciplinaire behandeling, waarbij fysiotherapeut, psycholoog, revalidatiearts, anesthesioloog/pijnbestrijding, neuroloog en psychiater betrokken zijn.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.