Kinderen die stotteren

Ad Bertens; Jacqueline Weeda-Hageman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kinderen die stotteren

paperback/ gebrocheerd: € 29.40: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085063896, 145 blz., March 2007
Formaat: 21.0 (h) x 14.0 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 241 gram.

Uitgever: Boom

serienaam/reeks: Rondom het kind

beschrijving

Wat is stotteren en wat zijn de oorzaken van stotteren? Stotteren is in wezen een eenvoudig probleem. Klanken worden herhaald en verlengd. Meer dan menigeen denkt is stotteren erfelijk bepaald, maar aanleg leidt echter niet meteen tot stotteren. Er zijn uitlokkende factoren voor nodig, zoals spanning, leef- en spreeksnelheid en extra belemmering in de taal of spraak, Stotteren zet de spreker, de luisteraar, de omgeving en therapeut ook aan tot zelfreflectie.
In Kinderen die stotteren wordt beschreven hoe men kan voorkomen dat beginnend haperen uitgroeit tot chronisch, problematisch stotteren. Vechten tegen en vluchten voor haperend spreken maakt het stotterprobleem complex en frustrerend. Ook wordt beschreven wat de werkzame bestanddelen zijn van verschillende therapievormen en voor welke therapie men het beste kan kiezen. Verwachtingen en mogelijkheden komen daarbij aan de orde.
RONDOM HET KIND
is een reeks boeken waarin deskundigen duidelijke en praktische informatie geven over problemen bij kinderen. De boeken zijn speciaal geschreven voor ouders, verzorgers, leerkrachten en hulpverleners.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.