Taaltrainer voor gevorderde anderstaligen

nT2 op de werkvloer

Emmeke Boot; Sytske Degenhart

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 48.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085062509, geïllustreerd, 199 blz., October 2006
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 661 gram.

Uitgever: Boom

beschrijving

Nieuwe Nederlanders functioneren op het werk vaak nog niet op gelijk niveau met collega's vanwege de taalbarrière. Deze Taaltrainer biedt hun net die laatste hulp om volwaardig te kunnen participeren. Lastige grammaticale items zijn gekoppeld aan oefenstof waarbij gebruikgemaakt is van praktijksituaties en vaktaal uit de administratieve, de medische en de technische sector. Deze uitgave bevat een unieke, aparte uitspraaktraining die je op de website kunt vinden.
De Taaltrainer richt zich op het trainen van vaardigheden waar iedereen in studie of werk veel mee te maken krijgt, maar die vaak onderbelicht blijven in reguliere NT2-methodes, zoals: brieven schrijven, telefoneren, samenvatten, notuleren, solliciteren en overleggen. In twaalf hoofdstukken worden deze en andere vaardigheden themagewijs behandeld. De antwoorden op de oefeningen staan achterin. Dankzij de lijsten van bijwoorden, ondergeschikte voegwoorden, onregelmatige werkwoorden en het register is de Taaltrainer naast een praktisch werkboek ook een nuttig naslagwerk.
De Taaltrainer is bestemd voor midden- en hoogopgeleide tweedetaalsprekers, die hun opleiding Nederlands als tweede taal hebben voltooid (niveau B1/B2) en zich willen voorbereiden op studie of werk in Nederland of die na het behalen van het Staatsexamen NT2 II behoefte hebben aan extra oefenstof om de puntjes op de i te zetten. Ook is dit boek te gebruiken als naslagwerk naast een (beroepsgerichte) studie.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.