Communicatiemanagement

in communicatiewetenschappelijk perspectief

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 48.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789085060031, geïllustreerd, 331 blz., February 2005
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 639 gram.

Uitgever: Boom Lemma uitgevers

redactie: B. van Ruler

beschrijving

Communicatiemanagement kan worden bestudeerd vanuit verschillende disciplines. Dit boek biedt een geïntegreerde benadering van de in- en externe communicatie gezien vanuit een communicatiewetenschappelijke hoek.

In dit kader wordt communicatiemanagement vooral gezien als een probleem van sturing en bijsturing van het ingewikkelde proces van productie, distributie en ontvangst van communicatieboodschappen. Aan de orde komen theorieën die bedoeld zijn om uitspraken te kunnen doen waarom de communicatie in, van en met organisaties verloopt zoals die verloopt en of en hoe die anders zou kunnen.

Communicatiemanagement wordt hierin niet bekeken vanuit de organisaties zelf, maar vanuit de publieke sfeer waarin sociale actoren in hun rol als medewerker, consument, burger en actievoerder met organisaties te maken krijgen. Aan de hand van veel voorbeelden wordt duidelijk gemaakt hoe deze communicatieprocessen verlopen, wat de consequenties zijn van een bepaalde aanpak, en hoe het effectiever zou kunnen.

Betteke van Ruler is tevens de auteur van Carrière in communicatie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.