GHOST

Inzet is de Drill3 chipmachine van The Netherlands First Processor Industry

Rob Böhm

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
GHOST

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083174303, 239 blz., July 2021
Formaat: 20.8 (h) x 14.7 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 348 gram.

Uitgever: Lezertje.nl

redactie: Monique Pelle

trefwoorden: spionage

beschrijving

Rob Böhm (1949) begon met schrijven nadat hij op 65 jarige leeftijd met pensioen ging. Drie kinderboeken verschenen eerder van zijn hand. In dit eerste boek voor volwassenen zoekt hij naar een manier om fictie te verpakken met de actualiteit. In deze thriller gaat het tussen de drie grootmachten,
Bij TNFPI (The Netherlands First Processor Industry) in Waalre wil men voor de DRILL3 (chip machine) een CPU (processor) maken die de snelheid/rekenkracht heeft van driemaal de Y326 microprocessor van RECTO uit 2010. Het probleem hierbij is het afvoeren van de warmte die vrijkomt bij de werking van de processor. Om het probleem op te lossen, wordt een team samengesteld. Zowel China als Amerika zijn geïnteresseerd in de resultaten van het team. Maar als ook de Russen zich roeren in de spionageactiviteiten, ontstaat er een spel waarin er maar één de winnaar kan zijn.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Rob Böhm, 1949, werkte 25 jaar bij de politie. Hij begon als agent van politie in Den Haag en klom op tot hoofdinspecteur van politie bij de recherche in Amersfoort. Daarna heeft hij 15 jaar als regiomanager bij een bijzondere opsporingsdienst in de Sociale Zekerheid gewerkt. Hij was daar tezamen met vijf collega's belast met de opbouw van die dienst en later ook weer met de afbouw daarvan. Na zijn eervol ontslag is hij nog 5 jaar als kwaliteitsmanager in de thuiszorg actief geweest.toelichtingBoek ‘GHOST’ over spionage binnen de chipindustrie

Een spannende thriller over gokverslaving, seks en drugs maar vooral over spionage.

Recent is het boek ‘GHOST’ verschenen van Rob Böhm (Naarden, 1949).
In het boek beschrijft hij hoe een samengesteld team, bestaande uit de meest getalenteerde softwareontwikkelaars, de opdracht krijgt een superchip te ontwikkelen.
Chinese en Amerikaanse spionnen trachten de onderzoeksresultaten van deze superchip te bemachtigen. Als blijkt dat ook Rusland meedoet, ontstaat er een spel dat leidt tot chantage, corruptie en moord.
“Ik heb het boek geschreven omdat ik geïntrigeerd werd door een artikel in de krant van januari 2020. Het stuk ging over een chipoorlog. De Amerikanen wilden koste wat kost voorkomen dat een Nederlandse hoogtechnologische uitvinding, een diep ultraviolette laser, naar China zou worden geëxporteerd. Onder het mom dat levering van deze technologie in strijd zou zijn met het Wassenaar Arrangement, houdt Amerika de Nederlandse regering in de tang,” aldus Böhm.
‘GHOST’ is online te koop via: www.boekenbestellen.nl/boek/ghost; www.lezertje.nl; Bol.com of via de boekhandel en kost € 19,95

Het Wassenaar Arrangement.
Het Wassenaar Arrangement behelst het controleren van de export van conventionele wapens en/of goederen en technologieën die daarvoor gebruikt zouden kunnen worden.
De afspraken uit het Wassenaar Arrangement werden op 19 december 1995 in Wassenaar uitgewerkt en op 12 mei 1996 werd in Wenen (Oostenrijk) het akkoord door 33 landen ondertekend.
De huidige 42 staten die het akkoord ondertekend hebben proberen met hun nationale beleid bij te dragen aan regionale en internationale veiligheid en stabiliteit, door transparantie en grotere verantwoordelijkheid bij de overdracht van conventionele wapens en goederen en technologieën waardoor destabiliserende accumulaties worden voorkomen. Het doel is ook om de verwerving van deze goederen door terroristen te voorkomen.

Spionage
De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties omschrijft spionage ‘als activiteiten van andere landen waarmee zij op heimelijke wijze informatie verzamelen in en over Nederland en daarmee onze belangen schaden’.
Iedereen die specifieke of specialistische kennis bezit, kan doelwit zijn van spionage. Niet iedereen is zich daarvan bewust.

GHOST
Het boek ‘GHOST’ neemt je mee in een wereld waarin loyaliteit onder druk staat, waarin drugs financieel gewin betekent en een mensenleven geen waarde heeft.

‘GHOST’ is te koop via: https://www.boekenbestellen.nl/boek/ghost ; Bol.com of via de boekhandel.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.