Bruno, chef de police

Martin Walker

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bruno, chef de police

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083167527, 304 blz., July 2021

Uitgever: Credits Books

serienaam/reeks: Bruno, chef de police

vertaald door: Hans van Cuijlenborg

beschrijving

Dé zomerhit van 2021!
Wereldwijd 4 miljoen boeken verkocht
In 18 landen vertaald
Al 13 delen in de reeks Bruno, chef de police


Van de internationale bestsellers van Martin Walker, met politiecommissaris Bruno in de hoofdrol, zijn wereldwijd al 4 miljoen boeken verkocht. De reeks (nu dertien delen) speelt zich af in het charmante dorpje Saint Denis in de Dordogne, het hart van la France profonde. Bruno handhaaft er de orde, organiseert parades en festiviteiten rondom feestdagen, geeft tennis en rugby-training aan de schoolkinderen en kookt graag voor vrienden. Daarnaast probeert hij via zijn uitgebreide informantennetwerk de bureaucraten van de Europese Commissie te slim af te zijn. De lokale boeren hebben immers eeuwenlang hun eigen kazen, worsten en foie gras gemaakt en weigeren koppig aan de Brusselse regels te voldoen. Walker slaagt erin om middels ingenieuze plotten de sociale en politieke spanningen van het moderne Frankrijk in deze kleine rurale gemeenschap te verweven. Daarbij worden ook de donkere bladzijden uit het Franse verleden niet geschuwd.


Bruno chef de police
Het eerste deel in de sfeervolle, internationaal geprezen misdaadserie met Bruno, chef de police.
Benoît ‘Bruno’ Courrèges mag dan wel commissaris van de politie zijn, eigenlijk heeft hij niet veel te doen in het kleine plaatsje Saint Denis in de Dordogne. Hij heeft een dienstwapen, maar dat draagt hij nooit. Hij heeft het recht mensen te arresteren, maar dat is in zijn loopbaan slechts één keer voorgekomen. Op Bevrijdingsdag wordt de grootvader van een Algerijnse dorpsgenoot dood aangetroffen. Men vermoed een racistisch motief vanwege een groep extreemrechtse jongeren die actief is in de buurt. Bruno is echter niet overtuigd en stelt een grondig onderzoek in, dat geheimen uit het verleden blootlegt en de verhoudingen binnen het dorp ernstig verstoord.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaat‘Lyrisch. . . . Walker schetst de vieringen van wijn, eten, liefde en vriendschap van zijn Franse gemeenschap met duidelijke genegenheid maar zonder sentimentaliteit. Zijn dorpelingen zijn niet méér immuun voor de moderne tijd dan de rest van ons – ze drinken gewoon betere wijn.’
Publishers Weekly
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.