Mijn Gehandicapte Broer & Ik 2

Camiel Derkx

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Mijn Gehandicapte Broer & Ik 2

paperback/ gebrocheerd: € 11.99

ISBN: 9789083153513, geïllustreerd, 44 blz., June 2021
Formaat: 29.9 (h) x 21.1 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 239 gram.

Uitgever: Camiel Derkx

serienaam/reeks: Mijn Gehandicapte Broer & Ik

illustrator: Camiel Derkx

trefwoorden: brus boek brussen brussen boek brussen strip camiel derkx gehandicapte boek gehandicapte strip inclusie jordy derkx mantelzorg mantelzorg ...

beschrijving

In het tweede stripboek van Mijn Gehandicapte Broer & Ik neemt Camiel de lezer weer mee in het leven met zijn broer Jordy.

In 2015 begon Camiel tijdens het afstuderen op de kunstacademie met het maken van strips over de bijzondere band met Jordy. De grappige gesprekken tussen de twee broers resulteerden in een eerste stripboek als afstudeerproject. Door het succes op de Facebook-pagina van Mijn Gehandicapte Broer & Ik werd een groot publiek bereikt in Nederland en België.

Jordy woont en werkt nog steeds op de zorgboerderij in Oploo en Camiel woont en werkt als zelfstandig ontwerper nog altijd in ’s-Hertogenbosch. Nog steeds bellen ze elke avond over wat ze die dag hebben gedaan, wat ze hebben gegeten en over andere koetjes en kalfjes.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Camiel Derkx (1992) is een Bossche grafisch ontwerper en striptekenaar. In 2015 begon hij met het maken van strips over de bijzondere band met zijn gehandicapte broer Jordy. Als afstudeerproject op kunstacademie St. Joost bracht hij in eigen beheer het eerste stripboek uit van Mijn Gehandicapte Broer & Ik. Met dit project wil hij laten zien dat het hebben van een familielid met Ernstig Meervoudige Beperking (EMB) ook gewoon heel leuk en inspirerend kan zijn.

Zijn strips kregen veel aandacht van o.a. mantelzorgers, zorgbehoevenden en zorgverleners. Het initiatief groeide uit tot een community van bijna 2.000 trouwe fans op Facebook. Niet alleen komen volgers uit Nederland, maar ook uit België. Dat laat zien dat er een hoge betrokkenheid is bij het onderwerp, maar dat er vooral ook behoefte is aan wat luchtigheid.

Inclusie en participatie zijn thema’s die centraal staan in alles wat Camiel doet, van opdrachten tot vrij werk. Met zijn positieve insteek en humor biedt hij een andere kijk op (zware) maatschappelijke thema’s. De komische stripboeken over de dagelijkse (telefoon)gesprekken met zijn vrolijke broer onderstrepen dit. Momenteel runt Camiel zijn eigen ontwerpbureau in Den Bosch en zet hij zijn grafische expertise in voor organisaties met een maatschappelijke visie. Door hun merkverhalen te vertalen naar visuele concepten, een krachtig logo of visuele identiteit, maakt hij de wereld een stukje mooier en beter.
toelichtingDit stripboek is speciaal voor mantelzorgers, zorgbehoevenden en zorgverleners, maar vooral voor iedereen met gevoel voor humor.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.