De Kunstdood

Kees Voorbij

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Kunstdood

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083151106, 230 blz., May 2021
Formaat: 20.5 (h) x 13.5 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 306 gram.

Uitgever: DichterbijKunst

illustrator: Ilse Werdler

redactie: Cees Oosterwijk

bewerkt door: Marcel Sleeuwenhoek

beschrijving

De kunstdood duikt vanaf het begin in de krochten en holen van de oude binnenstad van Dordrecht. Kunst is in deze roman niet alleen het domein van de rustige welgestelden. Ook onaangepasten, verwarden en zoekende eenlingen bevolken het verhaal.

Hoofdpersoon Arend Wantij is beeldend kunstenaar maar zijn toch al niet eenvoudige leven gaat overhoop als hij betrokken raakt bij een aantal onverklaarbare misdrijven in het kunstmilieu.
Arend heeft al moeite genoeg om zich staande te houden in de ‘bovenwereld', maar moet op zoek naar de echte dader om zich vrij te kunnen pleiten. Ondertussen wordt ook de liefde daardoor danig op de proef gesteld.

De auteur Kees Voorbij is Neerlandicus, was werkzaam als docent en educatief redacteur, schreef columns en toneelteksten, gaf literatuurcursussen en interviewde veel schrijvers. Met zijn andere been staat hij in de wereld van de beeldende kunst. Vanuit zijn atelier schreef hij De kunstdood. Daarbij voelbaar geinspireerd door de stad Dordrecht. In dit wervelend debuut spelen intussen de liefde, de kunst en de waanzin haasje over.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Kees Voorbij is Neerlandicus, was werkzaam als docent en educatief redacteur, schreef columns en toneelteksten, gaf literatuurcursussen en interviewde veel schrijvers. Met zijn andere been staat hij in de wereld van de beeldende kunst. Vanuit zijn atelier schreef hij De kunstdood. Daarbij voelbaar geinspireerd door de stad Dordrecht.toelichtingDe Kunstdood is het wervelend debuut van Dordtenaar Kees Voorbij.
Het meanderende verhaal duikt vanaf het begin de krochten en holen van de oude binnenstad in.
Kunst is in deze roman niet alleen het domein van de rustige welgestelden. Ook onaangepasten, verwarden en zoekende eenlingen bevolken het verhaal.

DichterbijKunst kreeg de Kunstdood als debuterend uitgever zomaar in de schoot geworpen.
Een stadsroman in optima forma. Spannend, herkenbaar spelend op verschillende plekken en sociale milieus in de stad, doorspekt met een onmogelijke liefde en en passant is er een aantal fatale misdrijven in de kunstscene.

Dat klinkt als een optelsom, maar is het niet. Het is een homogene geschiedenis met het Dordtse hart van de schrijver voelbaar in elke regel. Want de auteur is behalve Neerlandicus ook docent en redacteur geweest en gaf daarnaast literatuurcursussen en interviewde vele schrijvers op locatie in Dordrecht.

Het boek staat als een grachtenpand.
DichterbijKunst voegde daar een prachtig kunstzinnig vormgegeven cover aan toe en ziedaar waar een toevallige samenloop van omstandigheden al niet toe kan leiden.

Samen met de schrijver gaan we op stap om, te beginnen in Dordrecht als thuishaven van schrijver en verhaal, het boek op een creatieve manier te presenteren. Dat doen we met voorleessessies, debat, muziek en beeldende impressies om roman en stad op een spraakmakende manier aan elkaar te koppelen

Want alleen in de titel van dit boek is de Kunstdood!
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.