Kosmotroniks

Harry Arling

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kosmotroniks

gebonden: € 65.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083142937, geïllustreerd, 164 blz., June 2021, Engels

Uitgever: Komma, Uitgeverij

beschrijving

Beeldend kunstenaar Harry Arling transformeert het afgedankte naar iets moois. Het lijken taferelen uit onze dromen. Kleuren verheffen de geest en kleine details zijn een feest voor het oog.

De basis voor een nieuwe Kosmotronik is altijd een bestaand object van plastic, zoals een föhn of helm. Deze alledaagse apparaten en objecten worden door de meeste mensen als afval beschouwd zodra ze stuk zijn. Maar door Harry niet, hij ziet de schoonheid erin en recyclet het van afval tot kunst.

Al op jonge leeftijd begon Harry met modelbouw waaruit na verloop van tijd het idee voor zijn Kosmotroniks voortvloeiden. Harry gebruikt nooit een tekening of een vooropgezet een plan. Voor hem is het bouwen van een Kosmotronik een avontuur van begin tot eind en daardoor zijn ze allemaal uniek. Inmiddels zijn de magische machines internationaal tentoongesteld en kennen de Kosmotroniks vele liefhebbers.

Bij bijzondere kunstwerken hoort een bijzonder boek. ‘Kosmotroniks’ biedt een prachtig overzicht van het werk van Harry. Door de keuze voor een flatbook leporello bindwijze wordt het boek speels, net als de Kosmotroniks zelf.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.