Het zelfgekozen levenseinde

Een pleidooi voor het recht van mensen om over hun eigen levenseinde te beschikken

Klaas Rozemond

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het zelfgekozen levenseinde

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083121581, geïllustreerd, 224 blz., March 2021
Formaat: 24.1 (h) x 14.6 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 357 gram.

Uitgever: ISVW Uitgevers

beschrijving

Het zelfgekozen levenseinde is een juridisch en filosofisch pleidooi voor het recht van ieder mens om over zijn of haar levenseinde te beschikken. Volgens het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft ieder mens het recht om te bepalen op welke wijze en op welk moment zijn of haar leven moet worden beëindigd. Het Verdrag inzake de Rechten van Personen met een Handicap beschermt het zelfbeschikkingsrecht van mensen met dementie.

Het zelfbeschikkingsrecht zou daarom het uitgangspunt moeten zijn bij beslissingen over euthanasie bij mensen met dementie. Dat recht houdt in dat deze mensen zelf mogen aangeven wanneer zij daarvoor de tijd rijp achten. Het zelfbeschikkingsrecht zou eveneens de grondslag moeten zijn van hulp bij zelfdoding wanneer mensen met of zonder handicap hun leven voltooid achten.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Klaas Rozemond is filosoof en jurist en werkt als universitair hoofddocent strafrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij publiceerde Het menselijke kwaad en De laatste filosoof en samen met Jet Nijkamp en Co Woudsma Het aardse leven en Filosofie voor de zwijnen, dat op de shortlist stond voor de Socrates Wisselbeker.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.