Socratic Design

Hoe we zelf het bestaan ontwerpen

Humberto Schwab

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Socratic Design

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083121536, geïllustreerd, 192 blz., June 2021

Uitgever: ISVW Uitgevers

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Humberto Schwab praktiseerde filosofie en natuurkunde op vo, hbo en wo. Hij kreeg – samen met o.a. René Gude – wijsbegeerte in de wet op het onderwijs. Sinds 2005 leeft hij in Catalonië en ontwikkelde daar Socratic Design. Sindsdien heeft hij honderden socratici getraind. Zijn motto is ‘Samen denken naar een goede wereld’.toelichtingZijn we dom? Hoe kan het dat we smart houses, smart acties, smart cars, smartphones en smart cities hebben ontwikkeld, en dat een nanorobot in onze bloedbaan een kankercel kan vernietigen, maar dat we zelf niet smart denken, ondanks 57 denktanks in Nederland en 7.000 wereldwijd?

Humberto Schwab analyseert de systeemfout: we denken niet, maar denken dat we denken. We herhalen gedachten die we fijn vinden en koesteren onze foutieve vooronderstellingen. Schwab helpt ons om deze puzzel op te lossen: het geheim zit in het ‘Ken U zelve’, in het narratief dat je in je systeem hebt opgevouwen. In welk (dom) verhaal geloof jij?

Het zoeken naar jouw narratief is Socratic Design. Met Socratic Design ontwerp je een nieuwe werkelijkheid. Je begint een nieuw hoofdstuk, je ontwerpt een andere leeromgeving, je maakt een totaal nieuwe strategie voor je bedrijf.

Socratic Design maakt intelligentie ervaarbaar. Door jezelf te onderzoeken verander je de wereld. Dat is pas innovatie.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.