Het raadsel Socrates

Rico Sneller

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het raadsel Socrates

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083121529, 176 blz., June 2021

Uitgever: ISVW Uitgevers

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Rico Sneller doceerde lange tijd filosofie en ethiek aan de Universiteit Leiden. Momenteel is hij betrokken bij diverse initiatieven, zowel landelijk als mondiaal: de Mandeville Academy te Gouda, het Instituut Verdrongen Filosofie, Filosofisch leerhuis Fiat lux, Alternative Perspectives and Global Concerns, de Jungvereniging, Filosofie Oost-West en andere. In 2020 publiceerde hij Perspectives on Synchronicity, Inspiration, and the Soul (Cambridge Scholars).toelichtingIn de ‘Hal van de acht wijzen’ in de Sankeientuin (Yokohama, Japan) staan de standbeelden van grote leraren van de mensheid: Boeddha, Confucius, Jezus en enkele Zenleraren. Onder hen is ook het beeld van Socrates. Voor Kenzo Adachi, die de hal bouwde, was Socrates vooral een spirituele leider, een levensgids, een voorbeeld van deugd, wijsheid en geluk.

Bij welke filosofische traditie je ook te rade gaat, overal kom je Socrates tegen. Sommigen noemen hem de vader van de filosofie, anderen zien hem als een leermeester in correct denken of morele moed. Zoveel tradities, zoveel Socratessen. En, opmerkelijk: al die Socratessen zijn nog geloofwaardig ook.

Rico Sneller presenteert een geschiedenis van de filosofie aan de hand van alle Socratessen die de filosofische traditie rijk is. Na Xenofons en Aristofanes’ Socrates gaat hij onder meer in op de Socrates van Hegel, Kierkegaard, Nietzsche, Strauss en Derrida.

We zijn nog lang niet uitgepraat over Socrates. En de lezer van Het raadsel Socrates al helemaal niet.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.