De Kaper

Jet Hoogerwaard

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Kaper

paperback/ gebrocheerd: € 17.99

ISBN: 9789083118901, 220 blz., December 2020
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 312 gram.

Uitgever: Avenir Publishing

beschrijving

Als klein meisje heeft Jet het prima naar haar zin thuis. Soms is ze wat eenzaam omdat ze de jongste is, en haar vader kan soms wat streng zijn, maar er is ook veel liefde en gezelligheid om haar heen. De deur van het huis staat altijd open en iedereen is welkom. Als er bezoek is, is haar vader op zijn best. Dan slaat het noodlot toe: haar oudere broer Dennis wordt ernstig ziek. Dat heeft gevolgen voor de sfeer in huis, vooral de relatie met haar dominante vader verslechtert in rap tempo. Zijn duistere kant komt steeds vaker naar boven. Het leidt tot een reeks gebeurtenissen die Jet de rest van haar leven met zich meedraagt.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jet Hoogerwaard (1976) is naast schrijver ook redacteur en uitgever. Ze schreef samen met twee co-auteurs het boek Schrijf je boek in 1 jaar, begeleidt auteurs bij het uitbrengen van hun boek, en schrijft al geruime tijd achtergrondartikelen en levensverhalen voor tijdschriften en magazines. Nu is het tijd om haar eigen verhaal te delen in de autobiografische roman De Kaper. toelichtingDe Kaper vertelt het verhaal van Jet, die in de jaren tachtig opgroeit in een gezin met een dominante vader. Wanneer de broer van Jet ernstig ziek wordt en uiteindelijk overlijdt, wordt de relatie tussen vader en dochter moeilijker en brozer. In de jaren die volgen, wanneer het leven steeds meer klappen blijft uitdelen en de vader zijn troost zoekt in drank, raken vader en dochter steeds verder van elkaar verwijderd. Pas op zijn sterfbed lijken ze elkaar te vinden, maar dat is te laat om de wonden te helen. Zelfs na zijn overlijden is bij Jet de invloed van haar vader nog altijd voelbaar.
De Kaper is een ingrijpend en rauw verhaal over de invloed van een ouder op een kind, over de gevolgen van een verstoorde band. Het is een verhaal geschreven om vaders en dochters bewust te maken van de waarde en zwaarte van de vaderdochter-relatie.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.