Jafeth

Het dreigende water

Gerbrand Fenijn; Willem de Vink

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Jafeth

gebonden: € 14.95

ISBN: 9789083117263, geïllustreerd, 96 blz., April 2021
Formaat: 24.3 (h) x 19.5 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 410 gram.

Uitgever: The Grace Factory

beschrijving

We weten van rampen die de hele wereld kunnen treffen. Levensbedreigende pandemieën, waar we onszelf voor moeten opsluiten. Een kernoorlog, die de wereld kan veranderen in een vuurzee. Klimaat- veranderingen, waardoor de aarde opwarmt en het water stijgt.

Soms wordt de hele mensheid in haar voortbestaan bedreigd... Er is eerder zo’n ramp gebeurd, die in het geheugen van veel volken bewaard is gebleven. Het is de ramp van de grote watervloed die de hele aarde bedekte.

Dit boek gaat over die ramp. Mensen worden ervoor gewaarschuwd, één gezin neemt het gevaar serieus. Noach ontkomt met zijn vrouw en kinderen door een grote boot te bouwen, een ark. Zijn zoon Jafeth zorgt ervoor dat er ook nog een meisje gered wordt en mee kan. Maar daarvoor moet hij wel eerst zijn moed tonen. Jafeth moet niet alleen de mensen die onverschillig zijn weerstaan, maar ook zijn eigen angsten overwinnen.

Wat die ramp ons te zeggen heeft
De ramp uit dit verhaal lijkt op de
problemen waar we nu voor staan. Door de klimaatverandering stijgt de waterspiegel. Als aanvulling op het beeldverhaal lees je in dit boek waarom een goed waterbeheer noodzakelijk is. Want we kunnen belangrijke lessen leren uit deze geschiedenis over het dreigende water. We moeten goed voor de aarde zorgen!

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Gerbrand Fenijn is schrijver van wel 40 boeken. Hij werd geboren op Texel, waar sommige van zijn boeken zich afspelen. Bekende titels zijn De vuurbakens van Griekenland, Het geheim van de Doomahj, Onderduikers op Texel en Vlucht uit Indië. Jafeth schreef hij speciaal voor Willem de Vink, zodat die er een stripverhaal van kon maken.

Willem de Vink is illustrator, schrijver en spreker. Hij heeft al meer dan 30 boeken gepubliceerd, waaronder de Tienerbijbel en de roman Markus. Zijn stripboek Jezus Messias is in meer dan 160 talen uitgebracht.
toelichtingHet beeldverhaal gaat over de zoon van Noach uit het bijbelboek Genesis. Jafeth wordt geconfronteerd met een dreigende waterramp en moet een belangrijke opdracht volbrengen. Achterin het boek wordt het verhaal in de actualiteit van de huidige klimaatcrisis getrokken met verschillende artikelen. Kern van het boek is om waarschuwingen serieus te nemen en niet onverschillig te blijven.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.