Kelilah

Dodelijke omhelzing

Jorgen Eijt

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kelilah

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789083116914, 139 blz., March 2021
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 206 gram.

Uitgever: Jorgen Eijt

beschrijving

VERHAAL
Zürich, zondagavond, 2019. De CIA voert een moordaanslag op een Russische wapenhandelaar uit in een hotel maar het gaat vreselijk mis. De Mossad wordt om hulp gevraagd. Deze mislukte moordaanslag lijkt in eerste instantie van weinig betekenis voor Israël maar krijgt al snel een omvang van ongekende proporties.

Een tweede holocaust lijkt onontkoombaar en Israël lijkt gevangen in een dodelijke omhelzing.

Meir Levi, directeur van de Mossad, start een operatie met zijn jonge maar beste agent Kelilah Haddad om de puzzel van de dreiging te ontrafelen. De operatie leidt tot de ontdekking van een nieuw, technologisch geavanceerd wapen, waarvan de Mossad het bestaan niet weet. Een race tegen de klok begint.

Kan de Mossad het tij keren?

PERSONAGES
Kelilah is een veelbelovende jonge Mossad agente die zichzelf wil bewijzen, maar wordt door het hogere, militaire kader van Israël nog niet serieus genomen. Ook wordt zij achtervolgd door demonen uit het verleden.
Meir Levi is de sluwe vos die dwars door gebeurtenissen heen kan kijken, maar moeite heeft om over lopende operaties te com-municeren met belanghebbenden. Hierdoor loopt de spanning op met de premier van Israël en de directrice van Sjabak, de binnenlandse veiligheidsdienst van Israël. Uiteindelijk komt het aan op de samenwerkingsvaardigheden tussen Kelilah, haar team en Meir om het gevaar af te wenden.

VOOR WIE IS HET BOEK?
KELILAH: DODELIJKE OMHELZING is een echte spionage thriller die zich afspeelt op verschillende locaties (Verenigde Staten, Zwitserland, Rusland en Israël) en tegen een achtergrond van deceptie en verraad. Lezers van het spionage genre in de stijl van Daniel Silva (De Engelse Spion) zullen zich aangetrokken voelen tot dit boek en kijkers van de Netflix-series Homeland en Fauda zullen de oplopende spanning en sfeer waarderen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jörgen Eijt (1972) woont in Purmerend en schrijft voornamelijke fictie. Fictie biedt hem de mogelijkheid om thema's, binnen de politiek of de maatschappij, te verpakken in een meeslepend verhaal, waardoor de lezer aan het denken wordt gezet.
Belangrijk in zijn boeken zijn natuurlijk de personages maar zeker ook de narrative drive. Deze drive zorgt ervoor dat een lezer iedere bladzijde wil omslaan omdat zij of hij wil weten hoe het afloopt. Hiervoor maakt hij gebruik van een bekende Editing-methodiek uit de schrijverswereld, The Story Grid (www.storygrid.com).
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.