De overstroming

Mariët Meester

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De overstroming

paperback/ gebrocheerd: € 21.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083108407, 270 blz., November 2020
Formaat: 20.0 (h) x 12.6 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 354 gram.

Uitgever: Uitgeverij Caprae

beschrijving

Een jonge vrouw trekt zich terug op een terp in het Nederlandse polderlandschap. Als de terp door een overstroming geïsoleerd raakt van de buitenwereld, is ze plotseling op de andere bewoners aangewezen. In een eigentijdse variant van de zondvloedmythe schrijft Mariët Meester met onderkoelde humor over de menselijke drang om te overleven. Er ontvouwt zich een grimmig, maar ontroerend verhaal, waarin de lotgenoten langzaamaan niet meer zonder elkaar kunnen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Mariët Meester, die opgroeide in het gevangenisdorp Veenhuizen, schrijft zowel fictie als literaire non-fictie. Daarnaast publiceert ze essays en opiniestukken in NRC. Haar debuutroman 'Sevillana' verscheen in 1990, haar tweede roman 'Bokkezang' (1994) werd vertaald in het Russisch. Haar onderzoek voor twee boeken over Veenhuizen werd verwerkt in de documentaire 'Het gevangenisdorp' (2014). Meesters non-fictieboek 'De tribune van de armen' (2017) kwam in Spaanse vertaling uit. Haar laatstverschenen roman 'Pingping' (2020), waarin een vrouw naar eenvoud streeft, gaat over een thema waar veel van haar werk om draait: welke dilemma’s ondervindt de mens wanneer hij in moeilijke omstandigheden zijn medemenselijkheid probeert te bewaren.toelichting'De overstroming' is een klassieker binnen het oeuvre van Mariët Meester. Hoewel de eerste druk in 2003 verscheen, heeft het boek een actuele lading. Klimaatverandering, een pandemie: meer dan ooit worden we bedreigd door gevaren die we alleen met de grootste moeite kunnen beheersen. Een recensent schreef: ‘Mariët Meester plaatst haar roman midden in onze samenleving. Haar boodschap (...) is optimistisch: als het er werkelijk op aankomt, kunnen mensen veranderen, zitten zij, net als wilgentakken, vol onvermoed nieuw leven.’

Speciale editie in een oplage van 250 exemplaren. Ieder exemplaar is door de schrijfster genummerd en gesigneerd. Net als in haar roman 'Pingping' staat voorin een tekeningetje dat handmatig is ingekleurd.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.