On Beauty

Jenny Boot

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
On Beauty

gebonden: € 69.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083103594, geïllustreerd, 112 blz., May 2021, Engels
Formaat: 32.7 (h) x 26.4 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 1124 gram.

Uitgever: Komma, Uitgeverij

beschrijving

Jenny Boot experimenteerde in eerste instantie met schilderen, maar vond uiteindelijk haar kunstvorm in de fotografie. Haar foto’s ademen de sfeer van de werken van de oude Hollandse meesters door vergelijkbare thematiek en lichtval.

Het werk van fotografe Jenny Boot is zowel esthetisch als eigentijds en vraagt aandacht voor actuele vraagstukken.


Hoewel schoonheid het uitgangspunt is in het werk van Jenny, zijn haar foto’s meer dan alleen esthetisch. Naarmate je langer kijkt ontvouwt zich een gelaagdheid in de foto’s. Haar werk is eigentijds en vraagt aandacht voor actuele vraagstukken. Zo maakte Jenny een hedendaagse vertaling van het iconische schilderij ‘Meisje met de parel’ van Vermeer, waarbij zij een zwart model in eenzelfde setting fotografeerde. Aanleiding voor dit werk was het besef dat er vrijwel geen zwarte modellen in musea te zien zijn. Ook maakte zij een serie portretten van vrouwen met ouderwetse molensteenkragen. Als we echter beter kijken zien we opeens dat de kragen niet van stof zijn gemaakt, maar van bijvoorbeeld geldbiljetten, sigaretten en maandverband.

In het fotoboek ‘On Beauty’ worden we uitgenodigd en uitgedaagd om door de ogen van Jenny Boot naar de wereld te kijken. Het boek is een prachtig overzicht geworden van het werk van de fotografe door de jaren heen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.