Martien

Van burgemeesterszoontje tot kasteelheer

Jan Dijkgraaf

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Martien

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789083096605, 320 blz., October 2020
Formaat: 20.6 (h) x 14.6 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 455 gram.

Uitgever: Uitgeverij Osjato B.V.

trefwoorden: biografie, chateau meiland, martien meiland

beschrijving

Iedereen kent Martien Meiland van de televisieserie ‘Chateau Meiland’, die op SBS 6 wekelijks (veel) meer dan een miljoen kijkers trekt. Iedereen heeft ook een oordeel over hem. Je houdt van ‘m, of je vindt ‘m vréselijk. De televisieserie laat echter maar een klein deel van Martien zien. In dit boek vertellen Martien, Erica, Montana, Maxime, broer Jaap en schoonmoeder Jenny hún complete verhaal. Zonder zichzelf en anderen te sparen.

Over de jeugd van Martien, met zijn alcoholische vader Nico en zijn al op 45-jarige leeftijd overleden moeder Nel. Over zijn relatie met broer Jaap, zijn beste vriend. Over zus Nelleke, die hij al jaren niet meer spreekt. Over de Meilanden, de Duivenvoordens en de Renkema’s. Over Martiens onvoorwaardelijke liefde voor Erica, die als een blok viel voor “de lelijkste man die ik ooit heb gezien” en die hem altijd door dik en dun is blijven steunen. Over een korte ontmoeting in Eilat met een dubbelganger van voetballer Zinedine Zidane die zijn hele wereld op zijn kop zette. Over zijn jaren in Amsterdam, die zelfs tot twee zelfmoordpogingen leidden. Over zijn werk als ontbijtkok en stylist in loondienst en de zakelijke avonturen met Erica in winkels en groothandel, die varieerden van complete mislukkingen tot geweldige successen. Over een hachelijk avontuur in China, waar hij moest rennen voor zijn leven. Over de zoektochten naar kastelen en de kolderieke avonturen in Frankrijk. Over de serie ‘Chateau Meiland’, die van alle leden van het gezin Bekende Nederlanders maakte. Over het vertrek van Caroline en Nadège. Over de prettige en minder prettige kanten van de televisiewereld. Over de Gouden Televizier Ring. Over… álles!

Wie de biografie ‘Martien – van burgemeesterszoontje tot kasteelheer’ uit heeft, heeft gelachen, een traantje weggepinkt én kan een echt oordeel over hem vellen.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Schrijver Jan Dijkgraaf (1962, Rotterdam) verbleef als gast op Chateau Marillaux. Daar raakte hij dusdanig geïntrigeerd door de puurheid van ‘de Meilandjes’ dat hij naar een excuus zocht om ze vaker te bezoeken. Dat leidde tot de oprichting van een gezamenlijke uitgeverij (www.osjato.nl, algemeen directeur: Erica Renkema) en deze biografie.toelichtingMet wekelijks ruim meer dan 1 miljoen kijkers is Martien Meiland dé televisie-relevatie van 2019 en 2020.
In zijn biografie 'Martien - van burgemeesterszoontje tot kasteelheer' vertellen hij en zijn gezin álles over de persoon achter de televisiester. Een boek dat voor een lach en een traan zal zorgen bij vriend en vijand.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.