De huwelijksreis

Het einde van een kunstenaar

Josef Ponten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De huwelijksreis

paperback/ gebrocheerd: € 18.99

ISBN: 9789083095950, geïllustreerd, January 2021
Formaat: 21.2 (h) x 13.6 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 196 gram.

Uitgever: Uitgeverij Van Maaskant Haun

vertaald door: Mattanja van den Bos

beschrijving

De beroemde kunstenaar Alfred Rethel meet zich graag met de grote meesters, en de vergelijking met Michelangelo ligt voor de hand nu hij acht grote fresco's aan het schilderen is in het stadhuis van Aken. Maria zijn zachtaardige en kwetsbare jonge vrouw is in alle opzichten zijn tegenpool. In september 1852 is ze na een maandenlang ziekbed eindelijk voldoende hersteld van tyfus om met hem op huwelijksreis te kunnen gaan.

Ze zijn intens gelukkig samen, maar hun geluk is niet van lange duur. De jonge vrouw is nog niet helemaal beter en Rethel is erg afwezig. Er lijkt niets meer over van zijn krachtige persoonlijkheid. Na een turbulente reis vol emotionele pieken en dalen vestigen ze zich in Rome. Maria blijkt in verwachting en terwijl zij opbloeit, begint Rethel het contact met de werkelijkheid definitief te verliezen.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Josef Ponten (1883-1940) was schrijver, kunsthistoricus, wereldreiziger, geograaf en bestsellerauteur in de jaren 1920 en 1930. Thomas Mann, jarenlang met hem bevriend, was diep onder de indruk van zijn pure, ongekunstelde schrijfstijl.
Met deze novelle uit 1927 schreef Ponten een gevoelvol verhaal over waarachtige liefde, de eenzaamheid van een kunstenaar en de onoverbrugbare geestelijke kloof die kan bestaan tussen een gezond mens en iemand die ziek is.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.